A mi Erzsébetvárosunk

Hatalmi ágak-bogak [132.]

2021. június 16. - amier

Érdemi válasz helyett goromba kioktatást kapott Szijjártó Pétertől
az ENSZ különleges előadója. (24.hu

A mindenki számára egyértelmű, nyílt hazugságtól sem visszariadva.

Kormányunk tagjai napról napra veszítenek a világgal még meglévő kapcsolatukból. Mind mélyebbre süllyednek abba a maguk alternatív valóságába, amelyben a "na, jól megmondtam neki" a hatékonyság fokmérője, és aki nagyon jól megmondja (nekik), annak a buksiját megsimogatja a főnök. Ezt az alternatív valóságot simire játsszák.

szijjarto2021.jpg

Eközben a világ ún. demokratikus részein, ahol azt hiszik, hogy ők a partnereink és mi az ő partnereik vagyunk, egyre kevésbé értik ezt a dolgot. A partnerség eszközei nem a jólmegmondósak, hanem olyanok, hogy "itt van ez a probléma, találjunk vmi megoldást közösen". Az odamondogatás tanácstalan értetlenséget vált ki, mivel nem visz közelebb a megoldáshoz. A problémák halmozódnak, és vélt partnereink egyetlen eszköze, hogy újra és újra felhívják erre a figyelmet. Kormányunk ilyenkor elhajtja őket a halálmadár felé, és újabb győzelmi jelentést ad ki arról, hogy már megint milyen jól megvédett minket azoktól, akik ránk akarják erőltetni az ő tőlünk idegen értékrendjüket.

Választópolgáraink jó fele pedig boldogan tapsikol, és a nemzeti nagyság felé vezető út egy-egy lépésének értékeli minden durva udvariatlanságunkat. Minél udvariatlanabbak vagyunk, annál nagyobb az a lépés.

Tisztán látszik, hogy ez addig fog tartani, amíg az udvarias partnerektől kapott pénz, mivel abból finanszírozzuk ezt az ámokfutást. De nem tudom, mi lesz utána — tényleg fogalmam sincs.

Fügedi Ubul

*

Európa lassan mozdul. Tíz éve, 2011. július 5-én fogadta el az Európai Parlament a magyar Alaptörvényt először (annak elfogadása után kevesebb mint 3 hónappal) bíráló határozatát: Egy? Mind!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8816595950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása