A mi Erzsébetvárosunk

Oltakoznék én [89.]

2021. január 29. - amier

A magyar hatóság engedélye helyett Szijjártó igazolása is elég lesz
a koronavírus elleni vakcina behozatalához. (via 444.hu

Oltakoznék én, de kissé bizonytalan vagyok. Valahogy elbizonytalanít egy csöppet, hogy a most frissen megjelent kormányrendelet szerint egy teremfocista főfürkész (mellékesen külügyminiszter, de ez lényegtelen) lett a felelős a koronavírus elleni vakcinaengedélyek kiadásáért. Így aztán hipp-hopp, már jöhet is a kétes hírnevű kínai vakcina az országba.

szijjarto_vakcina.jpg

Értem én, hogy népünk nagy vezére beleszerelmesedett a kínai csodaszerbe, meg hogy ő ahhoz ragaszkodik, abból kér, de én – mint afféle bizalmatlan, gyenge jellem – valahogy jobb’ szeretnék az EU által elfogadott vakcinával oltakozni. Például a Pfizer – ami ugye „majdnem magyar”, hiszen „egy kisújszállási asszonyság” az egyik megalkotója – vagy a Moderna oltóanyaggal. Olyannal, amire Európa egészségügyi ellenőrző intézményei rábólintottak. És nem egy teremfocista külügyminiszter mondja róla, hogy huhúúú, de jó, ez aztán egy remek, megbízható vakcina, ide vele milliószám! (Lásd.: lélegeztetőgépek)

Szóval, én most így egy kissé bizonytalan vagyok. Vagy nem?

P.s.: Persze a minelnökúr meg oltakozzon csak bátran az általa kiválasztott kínai hiper- szuper csodával, biztos most is igaza van/lesz/volt járványügyileg. Mint már annyiszor az elmúlt hetekben, hónapokban. Ja, hogy el ne feledjem: márciusig meghosszabbította a hatályban lévő védelmi intézkedéseket, maradnak a korlátozások.

Az „oltakozni” szóért ezúton is szeretném kifejezni hálámat és köszönetemet korunk legnagyobb nyelvújítójának, dr. Müller Cecília országos tisztifőorvosnak.

*

Horn Gábor írja: „Nos, azt hiszem végre megnyugodhatunk! Jó kezekben vagyunk! A kórházakért egy minden gyanú felett álló, politikailag teljesen megbízható főrendőr (egy bizonyos Pintér Sándor) felel, életünk további alakulásáért pedig miniszterelnökünk kedvenc minisztere, aki gyorsan és kitartóan tud portyázni, így tehát alkalmas élet és halál kérdésének eldöntésére. Ő mint a külügyminiszterek legjobbika, aki tudja a titkot, hogy ki Európa legdemokratikusabb politikusa, no ő dönt arról, hogy melyik oltás és mikor adható be kis hazánkban. Nincs tehát okunk aggódni, megbízható kezekben vagyunk, hagyjuk végre el az értelmiségi, libsi nyavalygásokat!” (Republikon Intézet)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2816408836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása