A mi Erzsébetvárosunk

Kitüntető figyelem [303.]

2023. február 03. - amier

Magyar állami kitüntetést ért a kínai vakcina.
Bahrein külügyminisztere kapta. (24.hu

Orbán Viktor kormányfő előterjesztésére Novák Katalin köztársasági elnök a Magyar Érdemrend középkeresztjét adományozta  Abdullatif bin Rashid Al Zayani bahreini külügyminiszternek. A javaslatot kidolgozó külügyminiszterünk azzal indokolta a gesztust, hogy bahreini kollégája adta át nekünk annak idején a kínai vakcina felhasználásának addigi teljes dokumentációját.

szijjarto_bahrein.jpg

Ez volt az a vizsgálatsor, amelynek alapján kormányunk eldöntötte, hogy a kínai (Sinopharm) vakcinát kizárólag a 60 éven felülieknek fogják adni — tehát annak a korosztálynak, amelyre szinte semmilyen hatása nincs. De nekünk legalább csak ezt.

E roppant sajátos döntés eredményeként sokáig harcban álltunk a világ fajlagosan legtöbb koronavírusos halálesetét összehozó országának címéért. Végül lecsúsztunk ugyan a lista harmadik helyére, de ez semmiképpen se Abdullatif bin Rashid Al Zayani hibája. Ő megtett minden tőle telhetőt (fogta az aktatáskát az adathordozóval, és átadta).

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8818040820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása