A mi Erzsébetvárosunk

913. Nem lopás

2019. június 14. - amier

Itt van ez a hír a Népszaván. Ha tehát hülyének nézed a rendőrséget, nyugodtan tépkedheted az MSZP plakátjait – a szervek meg asszisztálnak. Nincs itt semmi látnivaló, lehet továbbmenni. 

rendorakademia.jpg

Nem lopás, mert nem a dolog eltulajdonítása, ha “ideiglenes használatára, használhatat- lanná tételére vagy más célra” veszel el valamit. Ha elveszed a hatfogásos halvacsorát, lelakkozod és kiállítod, akkor az lopás. Ha ugyanezt a halvacsorát felfalod, az határeset, lévén a használat ideiglenes jellege mérlegelendő — bár a használhatatlanná tétel stimmel. Ha viszont azért veszed el a halvacsorát, hogy leöntsd petróleummal és felgyújtsd, az egy- értelműen nem bűncselekmény, mivel célja a dolog tönkretétele volt.

Más jogértelmezés szerint akkor nem bűncselekmény, ha az elkövető fideszes, a károsultak pedig nem azok. Magyarország nem jogállam.

Fügedi Ubul

*** 

Ezt meg tényleg csak a móka kedvéért ajánlom elolvasni: Handó Tünde nagy napja. Polt Péter kitüntette, a parlamenti fideszes többség megmentette, és még a Fővárosi Törvény- szék elnöki pályázatát is visszadobhatta. Röhögnék is, ha épp nem sírnék. Mert régen rossz, ha az ügyész kitünteti a bírót.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1914894728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása