A mi Erzsébetvárosunk

644. Bosszú, aljasság, ostobaság

2017. március 31. - amier

A miniszterek elnöke régi jó (?) szokása szerint ma is elbandukolt a Kossuth Rádióba, adni egy péntek reggeli nagyinterjút. És a szeánszon igencsak zavarosan próbálta indokolni (megmagyarázni?), hogy miért is támadják a Közép-európai Egyetemet (CEU). A lényeg, hogy szerinte a "Soros-egyetem" csal, csalt és csalni fog. Márpedig Magyarország nem tűri el a csalást. (Ne tessék röhögni, tényleg ezt mondta…)

orban_radio5.jpg

Merthogy az a rohadék CEU évek óta csal, nem tartja be azokat a szabályokat, amiket az urak épp most találtak ki, és amiket majd most fognak elfogadni. Tiszta sor, láttunk már ilyet: törvények személyre, intézményre, helyzetre szabva, lex-mindenfélék Európa egyre erősödő közepén.

Orbán az interjúban a "négy-ötévente" a felsőoktatási intézmények körében elvégzett vizsgálat – amelyről kiderült, hogy valójában most volt ilyen először – mellett arról beszélt: nem fair magyar egyetemekkel szemben, hogy a CEU a magyar mellett amerikai diplomát is kiadhat. Emiatt a magyar intézmények hátrányban vannak. A kormányfő kijelentette továbbá, hogy a szuverén Magyarország nem tűri el a csalást, a szabály pedig világos: külföldi diplomát csak akkor adhat ki egy itteni egyetem, ha külföldön is folytat képzést. Igaz, ez a szabály csak a kedden benyújtott módosító javaslatban szerepel, tehát valójában nem él még. (HVG)

Arra a kérdésre, hogy szerinte fél-egy év múlva is lesz-e Közép-európai Egyetem (CEU) Magyarországon, hazánk nagyszerűsége azt válaszolta: ez az amerikai és magyar kormány közötti tárgyaláson és megállapodáson múlik. Arra a felvetésre, hogy a CEU-val is tár- gyalnak-e majd, azt felelte: a CEU-nak csak be kell tartania a törvényeket, “velük nem kell tárgyalnunk, mert – lehet, hogy szeretnék, de – most még nem ők az amerikai kormány”.

És ez az ember ma Magyarország miniszterelnöke.

Megjegyzendő, hogy perpillanat a CEU az egyetlen magyar egyetem, amelynek sikerült bekerülni a világ élvonalába, de gondolom ez nem érdekes…

No, mára ennyi.

Payns

P.s.: Nincs megállás, kivételes eljárásban tárgyalják a CEU működését ellehetetlenítő javaslatot – írja többek közt a 444.hu.

***

A CEU közleményben utasította vissza, hogy csalást követne el. A Közép-európai Egyetem (CEU) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a miniszterelnök kijelentésével ellentétben jelenleg nincsen érvényben olyan törvény Magyarországon, amely megköveteli, hogy az egyetemek származási országukban is folytassanak képzést annak érdekében, hogy Magyarországon diplomát adhassanak ki. A CEU jogosult, akkreditált arra, hogy magyar és amerikai diplomát adjon ki, és 25 éve a magyar törvényeket betartva vesz részt a magyar felsőoktatásban. Hozzátették: „A miniszterelnök kijelentésével ellentétben egyetemük hivatalosan bejegyzett és világszerte ismert neve Közép-európai Egyetem (CEU)”.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1312391215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása