A mi Erzsébetvárosunk

Csak a hitoktatás fontos [285.]

2022. november 28. - amier

Közlöny: a hitoktatók bérfejlesztéséhez nem kell EU-pénz. (24.hu

Mármint a kormánynak. Elég egyértelműen jelzi ezt, hogy nemcsak a miniszterek és államtitkáraik fizetésemelésére van pótköltségvetés (bármiféle uniós pénz nélkül), de a hittantanárokéra is. (A hitoktatásra "úgy általában" már volt egyszer.)

hittan.jpg

Alapvető, hogy a világról ne annak tényeiből (az isten, illetve istenek műveiből) alkossunk véleményt, hanem abból, amit arról az általunk autentikusnak kinevezett forrásokban (pl. az ún. közmédiában) állítanak.

Az iskola erre neveljen!

P.s.: Orbán Viktor korábban egyébként már megduplázta (13 milliárd forintra emelte) a hitoktatás állami támogatását. Ezt Rétvári Bence belügyi államtitkár azzal magyaráz- ta, hogy az állami fenntartású iskolákban nagy az igény erre, ám utóbb kiderült, sem a minisztérium, sem az Oktatási Hivatal nem tudja, hányan járnak hitoktatásra, erről nincs is nyilvántartásuk. (via 24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6417990058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása