A mi Erzsébetvárosunk

296. Választási érdekességek

2014. október 16. - amier

06.jpgPontosabban: érdekességek az önkormányzati választáson, Erzsébetvárosban. Most kerek számokban 3000 emberrel többnek volt választójoga a kerületben, mint az uniós választáson május végén. A szavazásban résztvevők száma 2000-rel nőtt. Örvendetes lenne, hogy Erzsébetváros népszerűsége és vonzereje ilyen mértékben emelkedett volna, de nekem valahogy más érzéseim vannak...

És nem csak a "bulinegyed" lett a beköltözők célpontja, hanem szépen egyenletesen elosztva, az egész kerület. Egy-egy szavazókörben 60-200 emberrel voltak többen. Érdekes lenne, ha a jegyző vagy a járási vezető ellenőrizné a bejelentkezések valódiságát, persze nem lesz erre idejük…

kasszasopres3.jpg

Még egy érdekesség. A 10-es szavazókörben májusban voltak többen, 900-zal. Oda regisztrálták a külföldön szavazókat. A 3000-es növekmény akkor 900-zal több, tehát 3900 új rajongó segíthetett Vattamánynak. A gitárszóló és az ócsótej mellett.

Gergely József

***

A névjegyzékben szereplő választópolgárok száma 45 892 fő volt Erzsébetvárosban, ebből szavazóként megjelent 16 400 fő. Az érvényes szavazatok száma: 16 046.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr606800589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása