A mi Erzsébetvárosunk

226. Madách vagy Bethlen

2014. július 05. - amier

02.jpgNem, nem a neves költő és író vagy Erdély fejedelme között kell választani, itt és most csupán a kerület két teréről lesz szó. A hét elején ugyanis átadták a felújított Madách teret, ami ha úgy vesszük, sikerült is meg nem is: annak, aki például szereti a rengeteg leburkolt felületet, és a csak itt-ott, mutatóba létező zöldet, annak tetszeni fog.

Annak is, aki valamelyik kis fűfelület szélén ücsörögve szereti elmélyülten nézegetheti a teret körbefogó házakat és a kocsmák forgalmát. Én meg csak azt kérdem: egészen biztos, hogy nem lehetett volna ide (is) egy kicsivel több zöldet tenni?

madach_ter_atad.JPG

(Fotó: varosban.blog.hu)

Mint például a még 2009-ben felújított és átadott Bethlen térre (alakja kis oktogon, csak szabálytalan). Akkoriban ide 25 fát telepítettünk, megépült egy kis játszótér is, és kialakításra került egy korszerű, automata WC (ezt a jelenlegi vezetés valamiért nem üzemelteti). Akkoriban hosszú egyeztetés előzte meg az építkezést. A lakók azt kérték, hogy ne legyen ülőalkalmatosság a házuk előtt, valamint játszótér legyen és ne kutyafuttató. Így a forgalomcsillapított térre egy szintbe helyezett díszburkolat került, a lakókkal történt egyeztetés alapján padokat pedig csak a kórház elé tettünk.

bethlen2.jpg

bethlen6.jpg

bethlen1.jpg

Gyorsan egy-két adat a Bethlen Gábor térről... Mérete: négy 250 nm méretű háromszög alkotja, az egyik játszótér és WC. A többi zöld felület megközelítőleg 750 nm, 100 nm felületre ültettünk 25 új fát + a régi 4-5 darab.

bethlen4.jpg

bethlen5.jpg

bethlen3.jpg

És akkor így a végére még egy-két kép a Bethlen Gábor térről. Ön lát különbséget?

Fedrid Gábor

***

A kerület messze elmarad az Európai Unió által javasolt egy főre eső 20 négyzetméteres zöldterülettől, egészen pontosan 0,1 és 0,2 négyzetméter között volt ez az érték.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr626475109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása