A mi Erzsébetvárosunk

207. Cifra nyomorúság

2014. június 12. - amier

04.jpgNyár van nyár, még mindig gatyarepesztő a hőség, sehol egy felhő, viszont legalább dögmeleg van. És ha már csak annyi eszünk van, hogy ebben a hőségben járkálunk, járkáljunk rendesen. A már most elbódésított Madách térről séta át a Wesselényi és a Klauzál utca sarkára, illetve egy kicsit a beljebb ahol még május végén adták át a legújabb tűzfal-képet.

A Wesselényi utca 30. szám alatti méretes lakóház Klauzál utca felé néző tűzfalát díszíti a kép – ismételten gratula a Neopaint Works munkájához. A falfestmény különben a Buda- pesti Lengyel Intézet ajándéka Budapest lakóinak, az intézet 75. születésnapja alkalmából.

klauzal_tuzfal4.jpg

klauzal_tuzfal1.jpg

És tetszetek látni a mellette álló ház homlokzatát? (De akár ide tehetnénk a már minkét oldalán "megfestett" Rumbach S. utca 10. homlokzatát is.)

Mindenesetre mi örüljünk a legújabb képnek, ami – csakúgy, mint a többi – tényleg szép. Az meg, hogy roskadófélben van a ház, hámlik le a vakolat – senkit ne zavarjon. Majd csak lesz azzal is valami, mert hej ráérünk arra még…

klauzal_tuzfal3.jpg

A falon olvasható szöveg: "Magyarország és Lengyelország két örök életű tölgy, melyek külön törzset növesztettek, de gyökereik a föld alatt messze futnak, összekapcsolódtak és láthatatlanul egybefonódtak. Ezért egyiknek léte és erőteljessége a másik életének és egészségének feltétele." - Stanslaw Worcell / lengyel publicista - 1848

***

A Neopaint csapata a kerületi önkormányzattal közösen végzi a Tűzfalrehab programot, aminek keretében a kerület lepukkant, csúnya tűzfalaiból varázsolnak szép felületeket. A falfestések témáit a Neopaint találja ki, ezeket egyeztetik az önkormányzattal és a házzal. A tervezést is ők csinálják, amit később a főépítész iroda engedélyez (amennyiben elfogadja). Jelenleg az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága közreműködésével Gozsdu-udvarban festik a következő tűzfalat (Neopaint Facebook-oldala).

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr646296696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crass 2014.06.13. 16:57:37

Különösen tiszteletreméltó és meglepö is egyben, hogy egy olyan évszázados, de ma ritkán emlegetett intézményröl emlékezik meg, mint a magyar és a lengyel nemzet barátsága és sorsközössége. Talán lesz néhány ember, aki elolvassa és el is gondolkodik rajta. Csak így tovább!
süti beállítások módosítása