A mi Erzsébetvárosunk

143. Szomszédolás

2014. május 14. - amier

04.jpgA szomszéd hülyéje mindig zöldebb... – Borús, kissé szomorkás nap ez a mai (már ami az időjárást illeti), pont alkalmas egy kis szomszédolásra. Az ember ugyanis – eléggé el nem ítélhető módon – hajlamos elájulni saját polgármestere hülyeségétől, miközben a szomszédos kerületben is hasonló szellemi és erkölcsi nagyságok tesznek meg mindent a nép, az istenadta nép boldogságáért. Hogy mire gondolunk?

Itt van például az alábbi poszt, melyet Szili Balázs írt – eredetileg nem ide, hanem a józsefvárosi blogra – és az ottani polgármester jogászkodásáról szól. De egy névcserével írhatta volna ide is, ugyanaz a móka, perhegyek ott is, itt is, bukás minden szinten, itt is, ott is. És egyik helyen sem számít, hogy mindez mibe kerül (mármint az Önkormányzat- nak). És bár nem nagyon szokás teljes posztot átvenni –, de most kivételt teszünk. Annál is inkább, mert Szili kolléga egyszer már írt ide hozzánk, mért’ ne tehetné meg ezt most is…

***

Így mulat egy magyar „Úr”!

Józsefváros Polgármestere kirúgott egy tisztviselőt. A köztisztviselő bírósághoz fordult. Eddig szokványos ügy. Az Önkormányzat ügyvédje tisztában van azzal, hogy a munkaviszony felmondása törvénytelen, ezért azonnal elfogadja a köztisztviselő 4 millió Ft-os peren kívüli megállapodás- ra vonatkozó ajánlatát. Kocsis Máté azonban nem egyezkedik, tökös gyerek, kerül amibe kerül, (már az Önkormányzatnak) ő nem alkuszik!

kocsis_vattamany.jpg

Jószomszédok.

Az ügyvéd lemondja a tuti vesztes ügyet, de se baj, Kocsis Máté váltott ügyvédekkel vágtat tovább. A bíróság ítélt. Első, majd másodfokon. 6,4 millió Ft kártérítést. A másodfokú ítélet után hangzott el Testületi ülésen Rimán Edinától (Józsefváros jegyzője) – a szeme nem rebbent közben – hogy ebben a ciklusban nem vesztett az Önkormányzat munkaügyi pert. Azonnal megkérdeztük, hogy ha a médiában megjelent, akkor a jegyző miért nem tud róla, tán kérdezze meg a Hivatal képviseletét ellátó ügyvédet. Nos, Edinánk megkérdezte, és tud róla, hogy van ítélet, de az önkormányzat hivatalosan nem kapta meg még az ítéletet a bíróságtól, tehát jelenleg még nem vesztettünk pert, ráadásul, ha megérkezik az ítélet azt megtámadjuk a Kúriánál. Kocsis Máté még azt is hozzátette, ennek a köztisztviselőnek az eltávolítása akár több pénzt is megér. Persze több közpénzt. 

A Kúria sem segített, a 6,4 millió maradt. Azonban az Önkormányzat nem fizet. Bosszúból. Pitiáner, kicsinyes bosszúból. Végül, szégyenszemre a végrehajtási eljárás során inkasszó- val leemelték az összeget az Önkormányzat számlájáról. 

Kocsis Máté vesztett, de képtelen volt azt emelt fővel tenni! Hallottam már azt a vérlázító érvet, hogy egy Polgármester hozhat rossz döntést, mert joga van hülyének lenni. Vesztett már az Önkormányzat munkaügyi pert Csécsei Béla idején, jóval többe is került. Azonban a gőgös kivagyiság, a vereség el nem ismerése eddig még nem került milliókba.

Vajon az elutasított peren kívüli megállapodás összegén felüli pénz is a "joga van hülyének lenni" kategóriába tartozik? Nincs a döntéseknek anyagi felelőssége?

Szili Balázs - Józsefváros

***

Nagyon úgy néz ki, hogy – kerülettől függetlenül – tényleg minden polgármesternek joga van hülyének lenni. Persze, csak ha fideszes. Bánatos sóhaj.

Ajánlott irodalom:

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr36164658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása