A mi Erzsébetvárosunk

52. Szórd a pénzt és fuss

2013. december 21. - amier

04.jpgSzomorúságos, fázós szürke, ónosesős hétvégének nézünk elébe, sivár napjainkba csak a mi drága – és ahogy elnézem, most már egyre drágább – polgármesterünk próbál némi napfényt csepegtetni vicceivel. Mert ezt az egészet komolyan még ő sem gondolhatta.
Ja, hogy miről is van szó?

Hát arról, kéremszépen, hogy előbb a Hunvald-ügy blog (Beesett a postaládába), majd két nappal később a Népszava (Hunvald-ügy: Csúnya bakot lőtt a fideszes polgármester), és azt követően egyre több internetes portál megírta, hogy Vattamány Zsolt erzsébetvárosi polgármester már megint sikeresen csinált hülyét magából, de nagyon ám. Na jó, nem egészen így írták, de ez volt a lényege.

vattamany_testuleti2013.jpg

A Népszava cikke például így indít: "Alapvető fogalmi és formai hibák, jogi bakik miatt élből elutasította a Fővárosi Törvényszék az erzsébetvárosi önkormányzat kártérítési keresetét, amelyet a Vattamány Zsolt fideszes polgármester vezette kerület a jogerősen le sem zárt ingatlanüggyel összefüggésben követelt volna a vádlottaktól. Hunvald György volt polgármestertől és vádlott-társaitól összesen 1,78 milliárd forintot akarnak behaj- tani, de még egy szabályos, pontos, jogilag korrekt keresetlevelet sem tudtak megírni.”

Csak mellékesen: a végzés csaknem három oldalon keresztül sorolja az elutasítást megalapozó alapvető fogalmi és formai hibákat, jogi bakikat, ezeket én most nem részletezném, megtette azt a Népszava. Szépen, precízen, pontosan.

Ami viszont már egyáltalán nem vicces: az elutasított kereset eljárási illetéke – 150 ezer forint – az államot terheli, vagyis első körösen ennyi közpénzt dobott ki az ablakon Erzsébetváros mai ura. És azt még nem is tudjuk, hogy a körberöhögött beadvány megírásáért vajon mennyit fizetett – naná, hogy megint csak közpénzből! – az önkormányzat az azt megfogalmazó budajenői ügyvédi irodának…

Mert kérem tisztelettel, az egy dolog, hogy a polgármester úr saját kezűleg tud zászlót kitűzni, ahhoz nem kell túl sok ész. Az is egy dolog, hogy szintén saját kezűleg tud furán bezárt iskolát átjátszani az egyháznak, vagy díjazni a szomszéd kerület fidelitaszos álciviljeit. Ám lássuk be, jóval nehezebb dolog megfelelő jogászt találni ahhoz, hogy megalapozatlan követeléseit legalább megfelelő formába öntse. Ez most nem jött össze.

Tartok tőle, hogy az atyaúristen nem jókedvében teremtette nekünk ezt a zászlólengető  beadványírattatót…

Payns

(Azért a testületi ülésről készült fénykép is sok mindent elárul. A polgármester laptopja kikapcsolva, rajta egy kockás füzet, arról olvas fel valamit... Nesze neked XXI. század!)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr195700811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Géza911 2013.12.21. 16:14:04

Azért az is látszik a képen, hogy az MSZP-s képviselőknek derogál testületi ülésre járni. És ez nagy baj, hiszen a pénzt, ha jól tudom minden hónapban felveszik...

Gjózsef 2013.12.21. 21:22:55

2012. december 10-én valóban nem voltunk ott a testületi ülésen. "Szokásos módon" ide-oda tologatták a testületi ülés tervezett időpontját, nekünk meg - egymástól függetlenül - más kötelezettségeket közben fixálni kellett. Sajnos az élet nem igazodik Vattamány tervezés képtelenségéhez.
2010. október óta 2-3 alkalommal nem tudtam részt venni a testületi üléseken. 15 év alatt a hiányzás talán 5-6 alkalom volt.
Kispál Tibor hasonló arányban vett részt a testületi munkában. Mindketten aktívan, nem csak gombnyomogatóként!
Gergely József

Géza911 2013.12.21. 22:41:39

Akkor lehet, hogy nem ezt a képet kellett volna elküldeni a Népszavának.

amier 2013.12.21. 22:59:03

@Géza911: Nem küldtünk képet a Népszavának.
Az eredeti cikkben a képaláírás:
"Testületi ülés Erzsébetvárosban – hemzsegett a hibáktól a keresetlevél FOTÓ: BIELIK ISTVÁN"
süti beállítások módosítása