A mi Erzsébetvárosunk

49. Karácsonyi ajándékok

2013. december 17. - amier

01.jpgA testületi ülésen Vattamány Zsolt polgármesternek volt néhány költségvetési módosító javaslata. Ezek között az egyikben a Fiatalok az összefogásért Egyesületnek közel egymillió kétszázezer forintot javasolt. Merthogy részt vettek a karácsonyi ajándékok kiosztásában. Nemes cselekedet, én is támogattam.

Azután otthon megnéztem mit kell tudni erről az egyesületről. Megtudtam a székhelyét, meg a vezetői nevét. Innen már egyenes út vezetett az internet segítségével a pontos infókig. Az egyesület vezetői a Belvárosi Fidelitas csoport vezetői (ez a Fidesz ifjúsági szervezete), és van köztük budapesti választmányi tag is. Az egyesület székhelye pedig a Fidelitas csoport címe.

vattamany2.jpg

Szép is ez. Mert ha jól értem, most a polgármester úrék a mi önkormányzatunkkal fizettetik ki a szomszéd kerületben lévő párttársaikat. Érdekes ajándékozás.

Gergely József

***

2012 februárjában az atlatszo.hu az ötödik kerület vagyongazdálkodásának furcsaságait bemutató cikksorozatában szóba került a Fiatalok az összefogásért Egyesület is (Belváros-Lipótváros: Álcivilekre is százmilliókat költöttek). Ebből kiderült, hogy az említett egyesület 2008 – 2011 között összesen 12,1 millió Ft támogatást kapott. Az egyesületről nem sok információ érhető el, de a Facebook megoldást kínál: ez az egyesület a Fidelitas Aulich ifjúsági klubjának üzemeltetője.

Az írásban felsorolt szervezetek közös jellemzője, hogy gyakorlatilag alig érhető el tevé- kenységre vonatkozó információ, ezért az atlatszo.hu 2012-ben közérdekű adatigényléssel fordul a Belváros-Lipótvárosi Önkormányzathoz, hogy hozzák nyilvánosságra ezen szerve- zetek támogatási szerződéseit és elszámolásait.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr495696940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása