A mi Erzsébetvárosunk

Orbanisztán hétköznapjai III. [317.]

A büntetőadókat is a brüsszel meg a gyurcsány vetette ki.

2023. március 31. - amier

Vakmajom közérthetően a büntetőadóztatásról:
Ugyanaz a termék, ugyanazon a napon, egy 2 literes folyékony mosószer.

kulonado2023.jpg

  1. Egy diszkontláncban, amelynek forgalom alapú, büntető különadót kell fizetni: 4899 Ft.
  2. Egy kínai kisboltban, amely nem esik különadó alá: 2999 Ft. Ő se adja veszteséggel.

Az inflációs robbanás előtt kb. 2000-2500-ba került mindkét helyen, nagy árkülönbség nem volt. Az irdatlan, normál piaci viszonyok között elképzelhetetlen árkülönbség fel- bukkanásának oka: az állami beavatkozás, a szereplők eltérő adóztatása.

A példából is látszik, hogy az infláció egyik fő motorja a kiskereskedelem visszamenőle- ges büntetőadóztatása, ami olyan, mint az ÁFA-emelés, irgalmatlanul felverte az árakat ott, akiket érintett, és emiatt persze a nem adóztatott szereplők is árat emeltek. Az adó miatt felment a bolti ár? Emeltek a piacokon is meg a kínaiak is. Ha kisebb pénzromlást akarsz, szidd az államot miatta és követeld a kiskereskedelmet sújtó büntetőadók azon- nali eltörlését. Az állam csinálja az inflációt, mint mindig. Kő neki a lóvéd. (via Vakmajom)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6418086148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása