A mi Erzsébetvárosunk

A legszabadabb magyar [298.]

2023. január 15. - amier

TGM: „Sok rémség várható még, de az a rezsim, amely a Három nővér ellen a katonaságot rendeli ki, nem lesz örökéletű.” (10 jó cikk TGM-től, 444.hu

tgm2023.jpg

Hihetetlen: meghalt Tamás Gáspár Miklós, a legszabadabb magyar. Tavaly többször is találkozhattam és beszélhettem vele. Örökké, minden szempontból példakép marad a számomra. (Igazán szabadságra mehetne már a Kaszás.)

Marosán Bence Péter

*

Lezárult egy korszak, nemigen tudom ezt most másként gondolni. Egy fokkal könnyebb lesz most hülyének lenni, baromságokat mondani, írni. És ez nem jó. Ez rémes. Meghalt, itt hagyott minket a kritikai marxista gondolkodás egyik etalonja – olyan etalon, aki, mert emberi volt, sosem volt tökéletes, vívódó volt, önmagával is küzdött, kérdései is voltak bőven, nem csupán válaszai. De gyűlölte az ostobaságot, a szektás politikai vakhiteket, a képmutatást, a rendpárti beszűkültséget. Nem tisztelt semmiféle tekintélyt, igazából még magát sem. Tudott röhögni magán, és ez baromi fontos. (via Konok Péter)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr718027066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása