A mi Erzsébetvárosunk

Álljunk már meg egy szóra! [265.]

2022. szeptember 24. - amier

Majd egy hete a Fidesz jelöltje picivel több, mint 40 %-kal nyert Zuglóban az időközin. Azóta sokadik helyen olvasom (most legutóbb pl. Szabó Rebekától), hogy a CivilZugló jelöltjének vissza kellett volna lépnie az ellenzéki pártok egy része által támogatott jelölt javára, hiszen végül is az több szavazatot kapott, mint a civil jelölt.

idokozi2022.jpg

Nos, egy lószart mama! A három országos párt (a DK, az LMP és a Momentum) nem kicsi állami támogatással a háta mögött szerzett 36,6 %-ot, ami pártonként bő 12-12-12 százalék. A civilek egyedül 21 %-ot kaptak, azaz majdnem kétszer annyit, mint a pártok bármelyike. Miközben nekik nincs a hátuk mögött párttámogatás, költségtérítés, iroda, benzinpénz, stb.

Na, akkor kinek is kellett volna visszalépnie?

P.s.: Normálisan ez úgy működik, hogy az önkori választáson az országos pártok támo- gatják helyi szövetségesüket, és ők ezt az országos választáson viszonozzák.(Lásd még itt: Korrekt dolog lett volna / F.U.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5517939018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása