A mi Erzsébetvárosunk

Valószínűsíthető [260.]

Orbanisztán működése — Szíjj ártó.

2022. szeptember 08. - amier

Hiába nevezünk ki egy másodosztályú focistát külgazdasági miniszternek, az ettől még nem fog érteni hozzá. Marad másodosztályú focista, mint az, aki kinevezte. Csak ő kispályás. 

szijjarto2022_gaz.jpg

Azt nem mondja meg a magyar állam, hogy milyen áron vett kéthavi gázt az oroszoktól, csak azt tudni, hogy augusztus 31-én nap elején jelentette be, tehát valamikor előtte, mondjuk előző nap állapodott meg Mordorral, akiről meg azt tudni, hogy szereti a tőzsdei árhoz kötni a gázeledásait, állandóan manipulálja is az árat nyilatkozatokkal és riogató célárakat mond be rá, most például azzal ijesztgetett, hogy szeptember 1-től nem jön gáz, éppen ezért alakult ki augusztus végén vételi pánik, aztán szeptemberre már elfogytak a vevők, hiszen akinek be kellett pánikolni, hogy nem lesz gáz, szeptember 1 előtt bepánikolt és vett.

Szóval amit tudunk, hogy augusztus legvégén vett az állam. Nos, ez az időzítés még az ár ismerete nélkül sem tűnik, hm, túl szofisztikáltnak, egy év alatti 1000% emelkedés után a klimax-csúcson, vételi pánikban, ami után azonnal 40%-ot esett az árfolyam. Alighanem az a helyzet, hogy nem véletlenül titkolják, milyen áron vettek, és az időzítés, amit viszont ismerünk, eléggé árulkodó. (via Vakmajom)

Fügedi Ubul

*

Nem publikus. Az oroszoktól vett gáz árát nem árulta el Szijjártó Péter. Ugyanis „ez két vállalat közötti szerződés, a szerződésben foglalt árformulát azért nem tudom elmon- dani, mert az egy olyan üzleti információ, amelynek kiszivárgása adott esetben károkat okozhat”. Hozzátette, nem tudja, más mennyit fizet a gázért. (Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9917927311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása