A mi Erzsébetvárosunk

Már heten vannak [231.]

2022. június 03. - amier

A Budapest Főváros VII. Kerületi Helyi Választási Bizottság kisorsolta, és a sorsolás alapján megállapította a 4. számú egyéni választókerületben induló jelöltek sorrendjét a szavazólapon.

polg_hivatal.jpg

Ez az alábbiak szerint alakult:

  1. Bencz Richárd (FÜGGETLEN)
  2. Jenei Kevin Martin (DK-JOBBIK-MSZP-LMP-PÁRBESZÉD)
  3. Terdik Roland (KÉTFARKÚ KUTYA PÁRT)
  4. Olajos János (MEGOLDÁS MOZGALOM)
  5. Gál Péter (MUNKÁSPÁRT-ISZOMM)
  6. Ripka András (FIDESZ-KDNP)
  7. dr. Sima Ákos (ÉE-MMM)

Gondolom többeknek feltűnt, hogy egy függetlennel bővült a csapat, így már heten vannak, akik a 4. számú választókörzet képviselői mandátumáért indulnak. Ha valaki esetleg nem emlékezne: június 26-án azért lesz időközi önkormányzati választás a kerületben, mert a korábbi DK-s képviselő, Borka-Szász Tamás 2020. október 16-án le- mondott egyéni mandátumáról. Az eredetileg 2021. január 24-én választották volna meg a képviselő utódját, azonban a járvány miatt csak most tartható meg a választás.)

Időközben a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom jelöltjéről kiderült, hogy – amellett, hogy lelkes fideszes aktivista – 2019-ig az előző, fideszes kerületvezetés alatt az Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt. vezetője volt. Istenem, van ilyen.

Meg olyan is van, hogy a Fidesz azt a Ripka Andrást indítja, aki jelenleg is képviselő, azaz, ha netántán ő győz, nem tudni, hogy ki kerül be a testületbe (kit kapnak a lakók), mivel a Fidesz listáról kerül majd elő valaki. Aki jelenleg nem ismert. Ügyes, mondhatnánk.

Így állunk tehát most, és ez már nem is fog változni. Még három hét, és lehet választani. További szép estét mindenkinek.

P.s.: A Momentum senki mögé nem állt be, és nem is indít jelöltet, de a szomszédos Terézváros momentumos polgármestere Soproni Tamás biztató szavakkal támogatta Jenei Kevin Martint.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5717848127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása