A mi Erzsébetvárosunk

Megruházó joggal felruházott [227.]

Oktatás, kultúra.

2022. május 20. - amier

Pintér Sándor: Nem fogadom el a polgári engedetlenséget. (Telex

— Nem fogadom el a polgári engedetlenséget — nyilatkozta a közoktatást átvevő Pintér Sándor belügyminiszter. — Az fegyelmi kérdés. De a legszebb mondata a tankönyvek kezeléséről ez: „Tartalomfejlesztési feladatokra is jelentős koncentrációt kell érvényre juttatni.”

iskolaor2022.jpg

— Oktatni csak abban az osztályban lehet, ahol rend van — fejtegette Pintér, aki továbbfejlesztené az iskolaőrök rendszerét. (Pintér a pedagógusbérekről: „Nem ígérek semmit, és azt betartom” - 444.hu)

Szerencsére ezek a kényszerítő eszközzel rendelkező, sajátos jogokkal felruházott, közfeladatot ellátó személyek alkalmasak a szükséges rend megteremtésére.

— Az intézmény népszerű; egyre több iskolaigazgató szeretne ilyen őrökkel fegyelmezni — nyilatkozta a belügyminiszter.

Fügedi Ubul

P.s.: „Jogot végeztem, nem ismerem ezt a kifejezést” — mondta a polgári engedetlen- ségről. Hát, nem tudom, milyen jogot, de államjog aligha volt benne. A polgári engedetlenség ugyanis még az alkotmányban is szerepelt. Ők iktatták ki, illene ismerni.

*

Engedetlenség: 1. általános értelemben egy akarat (törvény, parancs, rendelet stb.) megtagadása. - 2. pol. értelemben jogállamban polgárok védekezési eszköze a hatalom túlkapásai ellen (→polgári engedetlenség). Forrás: Magyar Katolikus Lexikon

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5917836563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása