A mi Erzsébetvárosunk

Nem gyanús [212.]

Főtevékenysége üzletviteli tanácsadás.

2022. március 27. - amier

Kirúgtak 165 embert, majd nyertek 288 millió forint közpénzt,
aztán bedőlt a vállalkozás. (24.hu

A cég székhelye 1149 Budapest, Fráter György köz 6. al. 3. — tehát egy zuglói kertes ház alagsora. Ügyvezető-tulajdonosa egyetlen ember, bizonyos Kiss Tibor. Fő bevétele takarítás a Budapesti Közlekedési Központnál — a közbeszerzési értékhatár alatt.

penz3.jpg

Mindehhez 2019-ben több mint egymilliárdos forgalmat csinált alig hatmillió haszonnal, amiről a hozzám hasonló laikusnak a pénzmosáson kívül semmi nem jut az eszébe. A társaságot ellenőrizni hivatott könyvvizsgáló lemondott, amikor nem tették lehetővé számára a cég vizsgálatát. A cég 2020-ról pénzügyi beszámolót nem adott le...

Viszont elbocsátotta alkalmazottait. Ezután kapott több mint negyedmilliárd forintot a külügyminisztériumtól(!) a koronavírusra hivatkozva(!) "versenyképességének növelé- sére". Fölvette a pénzt, majd gyorsan-gyorsan csődbe ment. Vezetői elérhetetlenek.

A pénzt odaítélő külügyminisztérium szerint minden a legnagyobb rendben van, mivel a pénzt "a jogszabályoknak megfelelően" ítélték oda. Az, hogy eme tevékenységüknek tartalmi elemei is lennének, és az állampolgárok pénzével gondosan, értő módon kellene sáfárkodniuk, még a gyanúsítás szintjén se "merülhet fel".

Fügedi Ubul

P.s.: Egy hét múlva, április 3-án választás.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7517791102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása