A mi Erzsébetvárosunk

Gombhoz a kabátot [189.]

2022. január 06. - amier

 Eldőlt, kik lesznek Márki-Zay Péter és az ellenzék „beszélői fejei”. (Magyar Hang

Anno a humán szervező szakon nagyon a fejünkbe verték, hogy egy szervezet kialakításának alapja a szervezeti séma: az abban szereplő krecliket kell emberekkel feltölteni. Ehhez megvizsgáljuk a jelöltek kompetenciáit és ambícióit. Meghatározzuk, ki hová is lesz jó, és csinálunk nekik egyénre szabott karriertervet. (Amíg a megfelelő szinteket el nem érik, jöhetnek ideiglenes megoldások.)

ellenzek2021-1.jpg

Abban a struktúrában, amelyet a koalíciós partnerek kiegyensúlyozásának szándékával hozunk létre (innen egyet, onnan egyet), lyukak és átfedések lesznek, emellett felborul a belső hierarchia.

A lyukakat szépen mutatja be Ceglédi Zoltán, akivel egyet is értek — leszámítva azt, hogy a "zöldpolitikus" helyett nagyon határozottan egy környezetvédőt szeretnék, szerencsére Szél B. annak is alkalmas.

Fügedi Ubul

P.s.: Az "egyet innen, egyet onnan" módszer komoly hátránya, hogy nem minden kreált posztra a legalkalmasabbak kerülnek (én pl. az oktatást Arató Gergőre bíznám, de ebben lehet szerepe személyes elfogultságomnak). Riasztó jelnek tartom, hogy a Jobbikból csak a sportra találtak megbízható embert — a tervezett koalíciót ilyesmi szétfeszítheti.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4116805900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása