A mi Erzsébetvárosunk

Ismét ült a testület [172.]

2021. október 21. - amier

Véget ért az előválasztás, lassan csillapodnak a kedélyek, és mi is visszatérhetünk a dolgos hétköznapokhoz. Vagy ha úgy tetszik, visszazökkenhetünk a régi kerékvágásba. Tehát zökkenjünk: tegnap ismét ült a képviselő-testület – és több fontos döntés született.

testuleti_szavaz2020.jpg

Ilyenek például:

  • Döntés született a kocsmatúrák ügyében, mostantól közösségellenes tevékenységnek minősül minden olyan kocsmatúra, amely zavarja a lakók nyugalmát.
  • Az önkormányzat idén 5000 Ft/hó/háztartás összeggel emelte meg a fűtési támogatást, amit az alacsony jövedelemmel rendelkező, hátrányos helyzetben élők vehetnek igénybe.
  • Módosították az építési szabályzatot is a 15-ös tömb Dob utcai bejáratánál lévő üres telekkel kapcsolatban – azaz, ne lehessen azt beépíteni.
  • A kerületi ingatlanok jelentős részénél szükségessé vált a kémények bélelése. Eddig 114 ingatlanban történt felmérés, a friss döntéssel felgyorsulhat a munka.
  • 2019 előttről több mint 760 millió forintos bérleti díjtartozást örökölt meg az önkormányzat, ami már mostanra behajthatatlan, így szükséges volt, hogy egy határozattal a könyvelésből is kivezetésre kerüljön.
  • Az EVIN Nonprofit Zrt. igazgatója, Halmai Gyula az ülésen beszámolt arról, létrehoztak egy tartozásbehajtással foglalkozó részleget, hogy ne halmozódhasson fel egy-egy bérlő esetében kezelhetetlen nagyságú adósság.
  • A testület elfogadta az idei közmeghallgatás időpontját is, mely november 18-án 17:00 - 20:00 között lesz a Wesselényi 17. sz. dísztermében. A személyes részvételt előzetes regisztrációhoz kötött, melynek határideje 2021. november 12. 12.00 óra.

Aki pedig ezek után leküzdhetetlen vágyat érez, hogy pontról-pontra végignézze az ülést, azt itt az Önkormányzati TV-n megteheti.

Röviden ennyi volt mára, további szép estét mindenkinek!

P.s.: És hogy el ne feledjük, november 5-7. között lomtalanítás!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4916731546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása