A mi Erzsébetvárosunk

Márki-Zay nyerte a 2. fordulót [171.]

2021. október 18. - amier

Szombaton véget ért az előválasztás, vasárnap késő estére pedig már meg is született a miniszterelnök-jelölti előválasztás hivatalos végeredménye: Márki-Zay Péter 371 560 szavazattal (56,7 %) győzött, Dobrev Klára 283 677 szavazatot (43,3 %) kapott. Így 2022-ben nem a DK-s Dobrev Klára, hanem, a három M-es Márki-Zay Péter lesz Orbán kihívója. (Megj.: Míg Dobrev csak harmadával tudta növelni a támogatottságát, addig Márki-Zay háromszor annyi szavazatot kapott, mint az első fordulóban.)

marki_zay2.jpg

Nálunk, az 5. számú választókörzetben így alakult az eredmény:

  • Dobrev Klára: 4427 (27.86%)
  • Márki-Zay Péter: 11465 (72.14%)

Vidéken szoros volt a verseny, Budapesten viszont majdnem 2/3-ot szerzett Márki-Zay; a 18 fővárosi választókerületből 17-ben győzött, és a fővárosi szavazatok 64,7 százalékát szerezte meg. Az eredmények mindféle bontásban ITT nézhetők meg.

*

Republikon Intézet: 5 észrevétel az előválasztásról (pdf)
"Az előválasztás lehetőséget adott egy kívülről érkező politikusnak, hogy az ellenzék közös miniszterelnök jelöltje legyen, azonban magát az előválasztást az ellenzéki pártok szervezték saját forrásaikból, saját aktivistáik részvételével. Ezzel az előválasztás intézménye egyszerre volt képes frissíteni az ellenzéki kínálatot és megőrizni a pártok vezető szerepét." Az 5 pontból álló elemzés kitér a második forduló eredményére, a Budapest - vidék szembenállás realitására és a részvételi adatokra is. El kellene tán’ gondolkodni ezeken…

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8416727188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása