A mi Erzsébetvárosunk

Idegen tollal ékeskedve [167.]

2021. október 05. - amier

Petőfiről a dobreveseknek és a kágéemzépéseseknek
Kedves kágéemzépés barátaim. Én, a vállaltan karigeris mondom nektek.

petofi_slemi.jpg

  1. Az ellenzéknek meg kell szólítania a bizonytalanokat is, meg a politikától elfordultakat is. De főleg azokat, akiknek bőven elege van már abból, hogy a politika ma már régen nem úri huncutság Magyarországon. Hanem belpesti úri muri, ahol a politikai elit néhol duhajkodik, néhol iszonykodik, néhol meg aztán fölgyújtja a kocsmát.
  2. Nem Cseszegetjük A Dékásokat, bőven elég, ha ők teszik ezt velünk. Vegyétek már észre, hogy minden olyan érv, amiben akár egy csöpp gyurcsányozás is van, az rész- ben a Fidesz érve, részben pedig nyílt szembeköpése dékás szövetségeseinknek. Igen, a szövetségeseinknek. (Akik közül a szélsőségesek most éppen árulózzák, aljasozzák, hátbaszúrózzák KG/MZP-t, pontosan tudom. Mi meg a jó fiúk vagyunk, bocsi.)
  3. Most a kormánypárti szavazók figyelnek minket. Ha KG/MZP oldalán az lesz a fő érv, hogy "Gyurcsány Ferenc felesége az felesége Gyurcsány Ferencnek", akkor önmagun- kat komolytalanítjuk el. Nekünk nem ez a fő érvünk. Nekünk az a fő érvünk, hogy mi, civilek, dékások, jobbikosok, kétfarkúak, lehetmásképpenesek, mimósok, momósok, párbeszédesek, szocik, újvilágosok azt akarjuk, hogy a bőség kosarából mindenki egyaránt vehessen, hogy a jognak asztalánál mindenki egyaránt helyet foglalhasson, hogy a szellem napvilága ragyogjon minden ház ablakán. Jövőre lenne kétszáz éves, aki a mi ellenzéki kormányprogramunkat írta, az, aki Alexander Petrovicsnak született, ő a mi tót anyanyelvű legnagyobb magyar költőnk.
  4. Ja, és igen, a határainkon innenen és túli nemzetiségek is figyelnek minket, köztük az az ötmilliónyi magyar, akik közül a londoniak talán inkább szeretik a magyar ellenzé- ket, a székelyudvarhelyiek meg talán inkább nem annyira. De egyik sem fog minket jobban szeretni, ha dehumanizáljuk a másik magyart. A fideszesek nem "orbánisták". A dékások pedig nem "gyurcsányisták". Mint ahogy a rendszerváltás előtti magyarok sem "kádáristák" voltak, már el tetszettetek felejteni? Nép és nemzet vagyunk, nem egy-egy percmessiás úr megváltásra váró, lehajtott fejű alattvalói, akik a Nagyember Kegyelmes Mosolyáért kuncsorognak. És a Másikokat se nézzétek alattvalóknak, az elképzelt barikád túloldalán. A húgotok, a sógorotok, az unokatestvéretek, a nagynéni- kétek és ezek szerelmei és hozzátartozói ott vannak a fideszesek és a dékások között, mai magyarok, Tiszán innen, Dunán túl.
  5. Szóval, kágéemzépésesek, ti ne gyurcsányozzatok, lécci. Mert azt az OrbánViktor csi- nálja. És dobrevesek, ti se karácsonyozzatok, lécci. Mert azt is az OrbánViktor csinálja.

(Facebook: Slemmer László - Öregslemi csoportja)

El kellene tán’ gondolkodni ezen. Mindenkinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4216709660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása