A mi Erzsébetvárosunk

Még nem tudjuk, ki nyert [165.]

De amint van eredmény, frissítünk.

2021. szeptember 29. - amier

Tegnap este lezárult az ellenzéki előválasztás első szakasza, ma elkezdődött a számlálás. Tűkön ülve vártuk egész éjfélig a kerületi eredményt, de az csak nem akart jönni. (Megj.: Kocsis-Cake visszalépése után hárman maradtak versenyben.)

elovalasztas1.jpg

Eredményeket még csak itt-ott tudni, annyi azonban biztos, hogy a résztvevők száma bőven meghaladta a 600 ezret, és hogy jelenleg Dobrev Klára vezet Karácsony Gergely előtt. A szavazatszámlálás éjszaka is folytatódik, várhatóan a reggeli-délelőtti órákra lesz csak végeredmény. (Az eddig beérkezett eredmények itt nézhetők meg.)

Így aztán most csak ennyit mára, de amint van eredmény, frissítünk.

UPDATE 2021.09.29.: Hajnali két órára megjött az eredmény. Eszerint a Budapest 5. sz. választókerületében (VI.-VII. kerület) Oláh Lajos nyert (DK, MSZP, Párbeszéd, Liberálisok) 4221 szavazattal. Tompos Márton (Momentum) 3519 szavazatot, míg Beleznay Zsuzsanna (Jobbik, LMP, ÚVNP, MMM) 1534 szavazatot kapott. Jóéjt.

*

Az ellenzéki összefogás történetét, annak lépéseit, az Index ebben a cikkében foglalta össze. Ugyancsak itt olvashatják el, hogy kik indultak a 106 egyéni körzetben. Az ajánlásgyűjtési időszak augusztus 23-án kezdődött és szeptember 6-án zárult, egyéni országgyűlési képviselők esetén négyszáz, miniszterelnök-jelölteknél húszezer aláírás volt az induláshoz szükséges minimum, utóbbit Pálinkás Józsefnek nem sikerült teljesítenie, így öt kormányfőaspiráns – Karácsony Gergely, Jakab Péter, Dobrev Klára, Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András – maradt versenyben. (via Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6516704546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása