A mi Erzsébetvárosunk

Visszalépett Kocsis-Cake Olivio [129.]

Mégsem lesz móka meg kacagás.

2021. június 07. - amier

A mai nap híre. Visszalépett a DK-s Oláh Lajos javára Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója Budapest 5-ös számú választókerületében – írja a Népszava.

kocsis_cake2020.jpg

Egy nyelvet beszélünk – alig két hete ezzel a szlogennel állt rajthoz Budapest 5. választókerületében az MSZP-Párbeszéd jelöltjeként Kocsis-Cake Olivió. (Aki egyben a Párbeszéd pártigazgatója is.) És tényleg egy nyelvet beszél, de nemcsak Erzsébetváros és Terézváros lakosaival, hanem Oláh Lajossal is, aki történetesen a DK színeiben lép az előválasztási ringbe a választókerületben.

Kocsis-Cake mindehhez indoklásképpen annyit fűzött, hogy az egyéni ambíciókat sokszor alá kell rendelni felsőbb érdekeknek, céloknak. A körzet jelenlegi képviselője, Oláh Lajos megköszönte a gesztust, és kijelentette, hogy magáénak tekinti a párbeszédes politikus célkitűzéseit is. Mit is mondhatnék? Szép. Magáénak tekinti...

A kerületben most tehát úgy néz ki, hogy négyen indulnak az ellenzéki előválasztáson: a Mindenki Magyarországa Mozgalom Almási Kecskés Gusztávot, a Momentum Tompos Már- tont, míg a Jobbik Beleznay Zsuzsannát indítja. Közülük kerül majd ki az, akit az ellenzéki pártok közösen támogatnak, hogy 2022-ben csak egy jelölt induljon a kormánypárti jelölt ellen. (Megj.: Persze csak akkor, ha az Oláh Lajos mellett még induló három jelölt közül valamelyik szintén meg nem világosodik, lásd. mint „felsőbb érdekek”.)

További szép estét mindenkinek.

Payns

P.s.: Kocsis-Cake nem most került szóba először a kerületben, 2013-ban már volt itt képviselő-jelölt pár hónapig. Aztán 2014 elején – csakúgy, mint most – lemondott a jelöltségről Oláh Lajos javára.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7516585636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása