A mi Erzsébetvárosunk

Lesz itt móka meg kacagás [125.]

Azt hiszem, jól fogunk szórakozni.

2021. május 24. - amier

Pár napja derült ki, hogy a Párbeszéd és az MSZP Kocsis-Cake Oliviót indítja nálunk az ellenzéki előválasztáson. Korábban már biztos volt, hogy a DK a legutóbbi győztes Oláh Lajost, a Jobbik Beleznay Zsuzsa terézvárosi alpolgármestert, a Momentum Tompos Mártont, a Mindenki Magyarországa Mozgalom pedig a kerületben lakó, korábbi önkormányzati képviselő Almási-Kecskés Gusztávot jelöli.

kocsis-csake2018.jpg

Jelenleg tehát ők öten indulnak az 5. vk. előválasztásán. És közülük kerül ki az, akit majd az ellenzéki pártok közösen támogatnak, hogy 2022-ben csak egy, egyetlen egy jelölt induljon a kormánypárti jelölt ellen. (Az ajánlóívek várhatóan csak júliusban kerülnek az "utcára" – addig még változhat a jelöltek száma és személye, de ez nem valószínű.)

Egyelőre tehát ennyit lehet tudni. De egy már most biztosnak látszik: kiélezett verseny várható a jelöltségért. Ahol még a legapróbb dolog is számíthat…

Payns

P.s.: Kíváncsi vagyok, hogy eddig kétszer is az MSZP hátán támogatásával Parlamentbe jutott Oláh Lajos most majd mire megy. Azt hiszem, igen jól fogunk szórakozni...

*

2020. december 20-án megállapodás született hat magyar ellenzéki párt (Jobbik, DK, Momentum, LMP, Párbeszéd, MSZP) között, a 2022-es országgyűlési választáson való együttműködésről. Ennek tartalma, hogy a választáson közös listát és mind a 106 választói körzetben közös jelöltet állítanak, valamint ezeket a jelölteket, és a miniszterelnök-jelölt személyét előválasztáson fogják eldönteni. A döntés szerint az előválasztási folyamat 2021. október 23-ig lezajlik. Az előválasztás várhatóan az év augusztusában kezdődik, és valószínűleg az aHang civil szervezet szervezi majd. Az egyéni képviselőjelölteket egy, a miniszterelnök-jelöltet két fordulóban fogják megválasztani, a szavazáson pedig a választókorú polgárokon kívül azok is részt vehetnek, akik az országgyűlési választás időpontjáig betöltik a 18. életévüket. (Wikipédia)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9216570970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása