A mi Erzsébetvárosunk

Orbanisztán működése I. [121.]

A „csókosok” lakáshoz juttatása.

2021. május 12. - amier

Bayer, Rákay és Palkovics értékének 10,5 %-áért veheti meg lakását. Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő kedd este benyújtotta a lakástörvény módosítását célzó javaslatát, amely elsősorban a budai vár műemlékvédelem alatt álló önkormányzati lakásainak megvásárlását teszi majd lehetővé. (via 24.hu

bayer_rakay_palkovics.jpg

A szokásos: a parlament megváltoztatja az önkormányzat és egyes, a kormány számára kedves emberek csoportjának szerződéseit úgy, hogy az az önkormányzatnak maximá- lisan hátrányos legyen. Az a) változatban ez minden nagyobb városnak rossz, de utána a kormány a szívének kedveseknek egyedi elbírálással kárpótlást ad. Így pl. a gépjárműadó egységes elvétele miatt szépen kárpótolják a fideszes fellegvárnak számító Debrecent és nem kap egy büdös vasat se a "bűnös" Budapest.

Ez most a b) változat, amelyben koncentráltan eleve azokat a városokat, városrészeket büntetik, amelyekben a többség legutóbb nem a fideszeseket támogatta.

Magyarbasi politikája homogén és következetes: látványos gesztusokkal segíti azokat a csoportokat (választókerületeket, felső középosztályt, falusiakat stb.), amelyek aktív választóinak többsége őt, illetve bábjait támogatja (ez a választópolgárok mintegy negyede). A többieket viszont — ugyancsak látványos gesztusokkal — kifosztja.

Nem fű alatt, diszkréten; éppen ellenkezőleg. Mindenki tanulja meg, hogy aki rá(juk) szavaz, a következő ciklusban jól fog járni, a többiek meg rosszul. Az pedig, aki pechjére nem fideszes többségű választókerületben lakik, majd jól meggyűlöli az ún. ellenzéket és támogatóit, mert miattuk és velük jár rosszul ő is — pedig ő rendes ember és jól szavazott.

A demokrácia és a szabadság élharcosára.

Fügedi Ubul

P.s: Tóth József: Ezzel vége az önkormányzati bérlakásrendszernek. Magyarország (egyik) legjobb polgármestere az aljadék törvényjavaslatról…

*

Kiárusítás a Várban: Rogán egykori birodalmában találtak ki hasonló kedvezmé- nyeket. 15-20 százalékért vehetnek lakást hamarosan a Várnegyed szerencsés bérlői. A fővárosban ezen kívül csak egy kerületben van mód hasonló bombaüzletre a közösből: a Belvárosban, ahol a jogi alapokat még Rogán Antal polgármestersége idején tették le.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2116557864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása