A mi Erzsébetvárosunk

Hungarikum [110.]

Állítsuk meg Brüsszelt

2021. április 05. - amier

"Átadták Balatonlellén a terasz-kilátót, ami néhol megközelíti a 40 cm-t is! Ha sikerül megmászni ezt a különleges építményt, tulajdonképpen 20 cm-rel magasabbról szemlélheted a panorámát. Lenyűgöző! A több mint 27 millió forintos mű a GINOP-7.1.9-17-2018-00016 azonosítószámú, „Balaton madártávlatból - Kilátók és kilátópontok hálózatba kapcsolása” címet viselő projekt részeként épült meg." (fb-üzenőfalról) 

kilato40cm.jpg

Most, hogy sík hazánk egyre több pontján tűnnek fel a fél méternél alacsonyabb kilátók*, megpróbálhatnánk ezeket hungarikummá nyilváníttatni és utána az ilyenek építéséhez, illetve fenntartásához és kiegészítő létesítményeihez (pl. szeszfőzde, stadion) külön keretet kibrusztolni.

Sic itur ad terra!

Fügedi Ubul

P.s.: Egyúttal felhívnám a figyelmet arra, hogy a feljáró rámpa kb. 15 cm magasan kezdődik. Nagyon meg lennék lepve, ha az építmény akadálymentesítésére nem külön pályáznának.

*264 millió forint uniós támogatásból tizenegy kilátó épült uniós pénzből a kétezer lakosú alföldi faluban, Tyukodon. (444.hu, 2017. június 30.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7316491712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása