A mi Erzsébetvárosunk

Esetleg felelős ellenzékként [99.]

2021. március 03. - amier

Felfalhatja az autonómiájuktól megfosztott magyar egyetemeket
a Budapestre készülő kínai egyetem, a Fudan c. Qubit cikk ürügyén… 

A 2022-es választás egyik tétje a magyar felsőoktatás jövője. Ahová most tart a magyar felsőoktatás az az egyetemi szféra autonómiájának teljes felszámolása.

ellenzek2.jpg

Érintettként is nagyon örülnék tehát, ha 1) egy ellenzéki politikusnak nem az lenne a legfőbb ambíciója, hogy belőle képviselőjelölt legyen, 2) egy ellenzéki pártnak nem az lenne a legfőbb ambíciója, hogy ő delegálja a választásokra a legtöbb képviselő-jelöltet, és 3) egy ellenzéki pártnak nem az lenne a további legfőbb ambíciója, hogy ő adja a miniszterelnök-jelöltet, és ő dominálja a teljes ellenzéki térfelet.

Hanem az ellenzék minden pártjának és politikusának az lenne a legfőbb ambíciója, hogy elősegítse a kormányváltást, minden rendelkezésükre álló eszközzel, még azon az áron is, hogy saját pártjának partikuláris érdekeit ideiglenesen háttérbe kell szorítania. Ekkor viselkedne felelős ellenzékként.

Marosán Bence Péter

*

Bónusz a szomszédból: Felháborítóan sunyi dolog úgy tenni, mintha az ún. személyiségnek komolyabb pozitív szerepe lenne a választáson: az egyéni szavazatok kb. 95 %-át pártszimpátia alapján osztják. Komolyabb negatív szerepe viszont lehet. (…) A Momentum nem is tehetett volna rokonszenvesebb és egyúttal hasznosabb dolgot, minthogy a toronymagas esélyes Hadházyt olyan körzetbe tegye, ahol a másik potenciális jelölt már puszta létével kompromittálja a pártjával összefogókat. (via Fügedi)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7716449554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása