A mi Erzsébetvárosunk

A szomszédban is [73.]

2020. december 08. - amier

Józsefvárosban is jön a lakossági parkolás reformja. Erzsébetváros után itt is azt tervezik, hogy minimális, havi 900-1800 forintos díjat fizessenek a nem rászorulók az első autó utcai parkolása után. (Telex

Az elmúlt napokban kiderült, hogy Erzsébetváros után a szomszédos Józsefvárosban is a parkolási szabályozás átalakítását tervezi 2021 tavaszától az önkormányzat. Vagy ha úgy tetszik, a reformját. Sátly Balázs (a józsefvárosi LMP önkormányzati képviselője, egyúttal a költségvetési és pénzügyi bizottság elnöke) a következőket írta minap az fb-oldalán:

parkolas2020.jpg

Nevezzük nevén a dolgokat. Ma Budapesten és Józsefvárosban parkolási káosz van. Az ingyenes parkolás pedig csak súlyosbítja a helyzetet. Megígértük, hogy megszüntetjük a káoszt, el is készült a vitairatunk, amit Önök is véleményezhetnek. A józsefvárosiakat kérdeztük az ingyenes parkolásról, a megnövekedett forgalomról, a kerület élhetőbbé tételéről. Nézzék meg, tanulságos válaszok jöttek.

A reform bevezetésével ott az önkormányzat minimum évi százmillió forintos bevételre számít. Hogy itt nálunk mennyire, azt még nem tudni.

További szép estét mindenkinek!

P.s.: Nem kell most parkolási engedélyt kérni a 2021. évre a kerületben. Elfogadásra került ugyanis az a rendelet, amely 2021. március 31-ig meghosszabbítja a 2020. évre kiadott parkolási engedélyeket.

***

Ingyenesen parkolhatnak a kerület lakói a most megnyílt Dózsa György úti mélygarázsban, az önkormányzat és a parkolót üzemeletető cég között létrejött megállapodás értelmében. A parkolóhelyek az esti órákban – a szabad helyek függvényében – erzsébetvárosi várakozási engedéllyel rendelkező személygépkocsival vehetők igénybe. A használat regisztrációhoz kötött, ennek díja 2000 forint. A regisztráció további feltétele a parkolási engedély feltöltése a garázs honlapján keresztül.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4516325022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása