A mi Erzsébetvárosunk

Feláll valami rohadék [70.]

2020. november 29. - amier

Demeter Szilárd visszavonta a Sorosról írt publikációját,
majd törölte Facebook-oldalát. (via Telex)

Megírom, visszavonom, letagadom.

demeter_szilard1.jpg

Dwight D. Eisenhower tábornok a buchenwaldi koncentrációs táborban az áldozatok holttesteit látva, és hallgatva a túlélők beszámolóit, ezt mondta: „Mindent örökítsetek meg, szedjétek össze a filmeket, szedjétek össze a tanúkat, mert egyszer eljön majd a nap, amikor feláll valami rohadék, és azt mondja, hogy mindez meg sem történt.

És most megint felállt valami rohadék, aki megírta, visszavonta, majd letagadta – mintha meg sem történt volna. Pedig de, megtörtént. Letagadhatatlanul.

(Megj.: közben láttam, hogy Juszt Lászlónak is ugyanez az Eisenhower idézet ugrott be. Gondolom, neki sem véletlenül…)

***

Nem szeretném Demeter Szilárd főigazgató elhíresült szövegét elemezni. Mint ahogy nem szeretnék pöcegödörben fürdeni, trágyadombon hemperegni sem. (…) Nem érdekel, a saját eszelős gőzei hajtják, vagy stréberként túlteljesít, hálából a sok rangos megbízásért. De ha legközelebb apróhirdetést látok a lapokban: "Jutányos árért temetésen halottgyalázást vállalok, külön kérésre a sírt is leköpöm", fogom tudni, ki a feladó. (via Lendvai Ildikó)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5816306704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabó A. Imre · magyarido.blog.hu 2020.11.30. 03:15:39

"Nem szeretném Demeter Szilárd főigazgató elhíresült szövegét elemezni."

De nem ám! Mert akkor nyilvánvalóvá válna, hogy Demeter egy betűt sem ír arról, hogy mi történt vagy mi nem történt, sokkal inkább arról, ami ma történik. Ezért volna olyan sürgős végrehajtani rajta az "ítéletet", mielőtt még mindenki számára világossá válik, hogy az teljesen megalapozatlan.
süti beállítások módosítása