A mi Erzsébetvárosunk

Azért lenne kérdésem [57.]

Számtalan.

2020. október 18. - amier

Pénteken rendőrök szállták meg az önkormányzat épületét, a készenléti rendőrség áramlopás miatt tartott házkutatást. Ezt követően Borka-Szász Tamás, a DK képviselője (a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság elnöke) azonnal lemondott mandátumáról és kilépett a pártjából. A politikus irodájában a rendőrség több számítógépet lefoglalt, mert azokon bitcoint*, azaz virtuális fizetőeszközt bányászott.

niedermuller2.jpg

Niedermüller Péter az fb-oldalán reagált a történtekre: Egy párttársam, akivel együtt dolgozunk tavaly nyár óta az önkormányzati kampányban, majd a választási győzelem után az önkormányzatban, csúnyán cserben hagyott. Vagy talán még ennél is erősebben kellene fogalmaznom. Elárult. (…) Tényleg le vagyok sújtva, mélységesen fel vagyok háborodva, erre egyszerűen nem voltam felkészülve.

*A bitcoin-bányászat lényege, hogy ezek a videókártyákkal ellátott számítógépek matematikai számításokat hajtanak végre annak érdekében, hogy megkapják, vagyis kibányásszák a bitcointokat. Ezekkel már fizetni lehet a virtuális térben. Ami nagyon fontos, hogy ezeknek a gépeknek az üzemeltetéséhez nagyon sok áramra van szükség – mondta a Blikknek Szirmay Kristóf számítógépes biztonsági szakértő.

P.s.: Mivel a DK-s képviselő lemondott a tavaly októberben az ellenzék közös jelöltjeként 54,74%-kal szerzett egyéni mandátumáról, 120 napon belül időközi választást kell kiírni Erzsébetváros 4. számú választókerületében.

Payns

*

Az egyszeri parasztbácsit a téesz repülőse felvitte egy kis műrepülésre. Csinálják a kunsztokat, nagy dugóhúzó, a bácsi rezignáltam megszólal:
- Na, erre számítottam.
A pilóta hátrasandít, a mindenit, de nyugodt az öreg. Mutat neki még egy kunsztot, hirtelen zuhanórepülésbe vált. A bácsi megint:
- Na, erre is.
Húúú az anyád mindenit, gondolja a pilóta. Többször megforgatja a gépet, orsózik, végül a feje tetejére állítva repülnek. A bácsi megint megszólal:
- Na, erre nem számítottam!
Leszállnak, kérdezi tőle, hogy tetszett-e a repülés? 
- Tetszett bizony, édes fiam! - mondja az öreg.
- Aztán mondja, öregapám, mi volt az a nagy laza szöveg, hogy számított erre, meg arra?
- Hát, fiam, tudod számítottam rá, hogy összepisálom magam. Arra is, hogy becsinálok az ijedtségtől. De hogy mindez a nyakamban köt ki, na, arra nem számítottam!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5216255594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása