A mi Erzsébetvárosunk

Bontás a Rottenbiller utcában III. [56.]

2020. október 15. - amier

Lezárult a Liget City Projekt nemzetközi tervpályázata. A beruházás kivitelezője kiállítás formájában mutatja be a lakosság számára a pályázatra beérkezett terveket, valamint a 3 győztes pályázatot. A kiállítás 2020. október 31-ig 10 és 16 óra között megtekinthető a Damjanich utca 11-15. szám alatt – írja Szücs Balázs az fb-oldalán.

rotten_latvahyterv2.jpg

Az jó. A kiállításra ugyan még nem sikerült eljutnom, de két látványterv már elérhető a tervezett nagyberuházásról. Próbáljuk meg reménykedve nézni őket. Tetszik tudni, megújulás, területfejlesztés, településrendezés meg ilyenek. Csakhát nagyon úgy néz ki, hogy itt nem kicsi beépítés fog történni; több 5-6 emeletes, méretes épület kerül majd a Rottenbiller, Damjanich, Bethlen Gábor, Dembinszky utcák által határolt területre. (Az eddigi kósza hírek szerint irodaépületek, szálloda, kollégium és lakóház épül ide.)

rotten_latvahyterv1.jpg

És bár a látványtervek próbálnak zöldtetőt, jókora zöldterületet mutatni, gondoljunk csak Fürjes Balázs (egykori kormánybiztos) 2017-es, a Dagály uszoda látványtervének kapcsán tett kijelentésére, vagy épp a Városliget gigaépítményeinek csupazöld, csupafás, füves látványterveire…

De a látványtervek szépek. Enni se kérnek, a papír is türelmes. Mi meg reménykedjünk.

BBP

***

Borka-Szász Tamás képviselőtársammal közös módosító javaslatunknak köszönhetően elfogadtuk, hogy településrendezési megállapodást kötünk a Liget City Projekt Kft-vel, akik a Damjanich utcai SPAR mellett kezdenek nagy építkezésbe. A megállapodás keretében több mint 150 millió Ft-os támogatást kap az Önkormányzat a környék infrastrukturális fejlesztésére. Ennek nagy részét zöldítésre szeretnénk majd használni. A témában hamarosan lakossági fórum is lesz, amiről fogom Önöket tájékoztatni. (via Szücs Balázs)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2216240860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása