A mi Erzsébetvárosunk

Testületi ülés volt megint [55.]

2020. október 12. - amier

Sok mindenről döntöttek ma, október 12-én a testületi ülésen a képviselők. Többek között szóba került a parkolás, a mobilfizetés módja, a parkolóhely-megváltások. De a képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet módosításáról, a Liget City projektről, ingatlaneladásokról is határoztak, és az is szóba került, hogy van-e kedvezményesnek minősülő rozsdaövezet a kerületben.

testuleti20200211.jpg

Az ülés napirendi pontjai és meghívója az önkormányzat oldalán ITT nézhető meg, maga az ülést pedig itt, az Önkormányzati TV-n. Az ülésről Szücs Balázs is beszámolt az oldalán. Ezt írta:

Mai nap testületi ülést tartottunk, amely során hoztunk pár fontosabb döntést. Ezeket szeretném röviden összefoglalni.

  • Döntöttünk arról, hogy indulunk egy EU-s pályázaton, amiből a szociális szolgáltatásainkat szeretnénk fejleszteni. Reméljük, hogy megnyerjük.
  • Borka-Szász Tamás képviselőtársammal közös módosító javaslatunknak köszönhetően elfogadtuk, hogy településrendezési megállapodást kötünk a Liget City Projekt Kft-vel, akik a Damjanich utcai SPAR mellett kezdenek nagy építkezésbe. A megállapodás keretében több mint 150 millió Ft-os támogatást kap az Önkormányzat a környék infrastrukturális fejlesztésére. Ennek nagy részét zöldítésre szeretnénk majd használni. A témában hamarosan lakossági fórum is lesz, amiről fogom Önöket tájékoztatni. Október végéig pedig megtekinthető a beérkezett pályamunkákból álló kiállítás, amit nagyon ajánlok mindenkinek.
  • A Damjanich utcai (és Városliget fasori és Rottenbiller utcai) parkolással kapcsolatban is sikerült egy újabb akadályt elhárítani. Módosítottuk az együttműködésünket a Fővárossal. Hamarosan érkeznek a parkoló órák a raktárból és megszűnik az ingyenes parkolás a környéken, ezzel több parkolóhely is fel fog szabadulni.
  • Módosult a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzata. Az átláthatóságot és a felelős döntéshozatalt segítve a napirendi pontok módosító indítványai felkerülnek az Önkormányzat honlapjára az ülés előtt. A döntéshozók részére pedig az előkészített anyagokat bizonyos esetekben előbb fogják kiküldeni, hogy több idő legyen a feldolgozásukra és az esetleges egyeztetésekre.

További szép estét mindenkinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8216236976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása