A mi Erzsébetvárosunk

A forgalomcsillapításról IV. [44.]

2020. szeptember 08. - amier

Egy hónapja lépett életbe Belső-Erzsébetvárosban kísérleti jelleggel  az új forgalmi rend – szebbik nevén: forgalomcsillapítási mintaprojekt. A 29. nap szubjektív tapasztalatait és fotóit az Erzsébetváros az otthonunk fb-oldal ismét megosztotta a nagyérdeművel a Klauzálián. Mi meg most itt a blogon. (Megj.: Érdemes az összes képet megnézni, ill. elolvasni a pro és kontra véleményeket.)

forg_csillapit29.jpg

29. napi tapasztalat

Általánosságban is, de munkanapokon reggel 7.15-8.30 között, és 14.30-15.30 között mindig nagyon erős a körúttal párhuzamos forgalom. Lehet, máskor is, de az is lehet, hogy nem, én ebben a 2 idősávban látom. A körúton többnyire szintén nagyon sok az autó, sokszor van dugó, ahogy ma reggel is, és ahogy a fotókon látható, néha a Wesselényi is beáll. De nagyon.

A másik probléma a parkolás. Nehézkes. Következmény: a parkolni szándékozó autósok keringenek Belső-Erzsébetváros utcáin.

ForgalmiCsillánk a gyalogosoknak még mindig nem segített, mert új gyalog- átkelőhelyek nincsenek, és a kerékpárosok sem találják mindig a helyüket, arról nem is beszélve, hogy néhányuk valszeg meg van győződve arról, hogy több élete van.

P.s.: A szomszédnál mást csillapítanak, nem forgalmat. Szeptember 2-án két nyilvános illemhely nyílt a Horváth Mihály téri és a Losonci téri játszótéren. Mit ne mondjak, ideje nálunk is ideje lenne. (Az automata vécék jelképes, 10 Ft-os érme bedobásával működ- nek, és nem a kocsmákba kell bekérezkedni…)

***

Elkezdődött a Nagykörút átalakítása, a Dohány utcáig visszakapják az autósok a két sávot. Az időközben lezárult társadalmi egyeztetés tapasztalatai, illetve a legfrissebb forgalmi adatok alapján a Fővárosi Önkormányzat a Nagykörút közlekedésének finom- hangolásáról döntött. A munka elkezdődött, első lépésként a Nyugati pályaudvar előtti szakaszon. A következő hetekben a körút több pontján is várhatók hasonló, kisebb változások – írja a BKK. (ittlakunk.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr316195122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása