A mi Erzsébetvárosunk

Hogy legyen másik [43.]

2020. szeptember 05. - amier

Telex néven indítanak újságot a távozó indexesek. Videójukban Munk Veronika, az Index volt főszerkesztő-helyettese arról beszél: a tervezett lap nem lesz se ellenzéki, se kormánypárti, hanem kritikus, korrekt és kíváncsi. (444.hu)

Ez itt most a reklám helye. Az Indexről két hete írtunk utoljára, most pedig először írunk a Telexről, amit a júliusban az Indexnél felmondott, onnan távozó újságírók hoztak létre. Az fb-oldalukon megjelent poszt szerint olvasói támogatást gyűjtenek, és ma estig több mint 19 ezren támogatták új lapjukat. „Legfőbb célunk, hogy pontos és pártatlan hírekkel lássuk el az olvasókat” – nyilatkozott az RTL Híradónak Munk Veronika (ő lett a Telex főszerkesztője) az adománygyűjtés elindulása után.

telex1.jpg

Minden valamirevaló demokráciának szüksége van a sokszínű médiára, és tekintve, hogy az Index.hu szerkesztősége 2020. július 24-én felállt, az olvasók jól ismert újságjának átalakulása jócskán hagyott űrt maga után a magyar nyilvánosságban. Azért mondtunk fel, mert nem láttuk biztosí- tottnak a független működést a továbbiakban, és most együtt, közösen, a lehető legtöbb távozó újságíróval szeretnénk ezen a mostoha hazai sajtóhelyzeten változtatni és olyan újságot készíteni olvasóinknak, amit most hiányolnak.

Szeretnénk egy nagy, független, sokszínű hírportált, mert őszintén hiszünk abban, hogy az olvasók szabad döntéseihez korrekt, pártatlan hírek szükségesek, és ma Magyarországon nagy elérésű és nagy hatású újságra van szükség. (via Telex)

Támogassuk a távozó újságírók új lapját! Hogy legyen másik.

***

Az újságírók korábban már arról is beszéltek, közösségi finanszírozásból szeretnék lét- rehozni a lapot, a fenntartáshoz pedig minél több különböző forrást vennének igénybe. Most ezt a támogatói oldalt is elindították: 3.000-től 15.000 ezer forintig terjedő java- solt értékben egyszeri és rendszeres támogatásokat is várnak. A honlapon egy számláló is található, amelyen élőben követhető, eddig hányan adakoztak. (via Mérce)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3616191798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása