A mi Erzsébetvárosunk

Utoljára az Indexről [39.]

2020. augusztus 24. - amier

Arról, hogy milyen irányba tart az Index. Avagy Origo3.0. (MBP)

Meg arról, hogy ők soha nem vetemednének. Mert vetemednek. Nem először, nem másodszor, sokadszor. Csak most sunyizva. De nézzük, mi is történt: most szombaton kiderült, hogy a Mandiner korábbi főszerkesztője, az orbanviktor.hu oldal üzemeltetője, Balogh Ákos Gergely lesz az Index egyik főszerkesztő-helyettese. A T. Lapigazgatóság – Bodolai meg a többiek – benne látják a garanciát arra, hogy az Index továbbra is megőrzi függetlenségét, és nem lesz fideszes lap. Egyúttal az ő személye bizonyítja, hogy a Fidesznek az égvilágon semmi köze nem volt az Index bedöntéséhez. Csak vicceltünk...

balogh_akos_gergely.jpg

"Az Index politikai függetlensége nem volt és most sincs veszélyben” (Bodolai László)

Végtelenül ravasz ember ez a Gyurcsány. A kormánysajtó megfejtése ugye az volt, hogy az egész Index-ügy "ballib belháború", és a szerkesztőség távozásával valójában Gyurcsány szerezte meg a lapot. A Fidesz a közelben sem volt, Vaszily Miklós épp szundikált, Gerényi Gábor méltósággal visszavonult (és véletlenül sem ő kasztingol a kísértetkastélyban), Schmidt Mária meg nem is létezik. Gyurcsány volt. És ez az agyafúrt kommunista most odateszi főszerkesztő-helyettesnek a Fidelitas volt elnökét, a KESMÁ-ban kikötött Mandiner exfőnökét, egyenest az orbanviktor.hu szervere mögül. Én egyébként szinte mindenkinek megadom az újabb esélyt, itt a tér hozzá, nagyon várom Balogh Ákos Gergely első cikkét arról, hogy az egész ügyről mekkora faszságokat írtak barátai és üzletfelei. Esetleg a beismerést, hogy tényleg Gyurcsány küldte. Rajta, Ákos, hic Rhodus! (Tóta W. Árpád)

Volt valaha a három nagy: az Origó, a Korridor és az Internettó. Ez utóbbi aztán olyan 1999 körül Index lett. Az az Index, amely az ország legnagyobb internetes lapja volt, és amelyet most – utolsóként – kivégeztek az ilyesmire soha nem vetemedők. Aki pedig ezek után esetleg azt gondolja, hogy az Index függetlensége továbbra is garantált, és minden úgy megy majd tovább, mintha mise történt volna, az az elmúlt 10 évben nem ebben az országban élt.

Tehát itt tartunk ma. És már nem kérdés, hogy mi lesz holnap. Valószínűleg utoljára írtunk az Indexről, a függetlenségről, az elkötelezettségről és a spénbe kidobott húsz évről. De hát kik vagyunk mi, egyszerű csirkecsőrök, hogy vitassuk a T. Lapigazgatóság függetlenségről alkotott sajátságos elképzelését? Na ugye.

***

A korábbi 90-100 főhöz képest sokkal kisebb stábbal, 30-40 emberrel indulhat majd az Index új szerkesztősége – tudta meg a Magyar Hang. Információink szerint az új csapat várhatóan péntekre áll fel, vagyis szinte az utolsó pillanatban, ugyanis úgy tudjuk, az indexesek nagy részének augusztus 31-én jár le a felmondási ideje. Egy forrás a úgy fogalmazott, az új Index hangvétele nem a NER kötelékén belüliekéhez lesz hasonló, de azért a holdudvarhoz fog tartozni. Vagyis annak nem látnák értelmét, hogy egy újabb Origót csináljanak a lapból. (via Magyar Hang)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2816175482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása