A mi Erzsébetvárosunk

Azt írja az újság… [38.]

2020. augusztus 21. - amier

Na jó, nem az újság, hanem a PestiSrácok nevű izé a Magyar Nemzet nyomán, hogy „Újabb választási ígéretét szegte meg Niedermüller Péter, hiszen míg az őszi választási kampányban a zöld Erzsébetváros ígéretével verte át a szavazókat, a napokban az utolsó fákat is kivágatta a Kazinczy utcában”. Nos, a hír igaz – csak nem így. 

kazi4046-3.jpg

kazi4046-2.jpg

Pár éve még ilyenek voltak, kár értük…

A héten valóban kivágtak két jókora fát a Kazinczy utcában, a Táncművészeti Főiskola egykori épületének előudvarában. A magánterületen álló fák ugyanis mostanra balesetveszélyessé váltak (a környékbeli lakók szerint idén már ki se hajtottak), ezért kivágásuk elkerülhetetlenné vált. Az önkormányzat szerint ezt szakértői vélemény is megerősítette, de a pótolni kell őket:

Minősített favizsgáló szakvéleménye igazolta, hogy a fák kiszáradtak, balesetveszélyessé váltak. A helyi szabályozás értelmében ilyenkor az érintett tulajdonos köteles haladéktalanul elvégezni a fakivágást, majd ezt 3 napon belül bejelenteni és szakértő által indokolni az önkormányzatnak. (Ujvári-Kövér Mónika alpolgármester fb-oldala)

Mindehhez Sipos Anna – ugyanott a Facebook-on – ennyit tett hozzá:

Szeretném javasolni sőt, kifejezetten kérem, hogy a jövőben/jelenben ezekben az esetekben az érintett fákon kihelyezve (nem egy honlapon) ELŐRE tudósítsa a tulajdonos és a hatóság, hogy

  • a fa balesetveszélyes, és ki fogja vágni ekkor és ekkor
  • a kiírás tartalmazza azt is, hogy HOL lelhető fel a szakértői vizsgálat, ami rávilágít a helyzet OKÁra is
  • azt is tartalmazza, hogy HOL és MILYEN formában, mennyiségben fogja pótolni a kivágott fákat a magántulajdonos.
  • azt is, hogy hol lehet további információt kapni (telefonszám, amit fel is vesznek)

Amennyiben nem "balesetveszély" az oka, akkor a fakivágást engedélyező jegyzői határozat fellelhetőségéről is tájékoztassák az ottlakókat.

Én nagyon örülök, hogy az emberek már nem tűrik szótlanul, ha a környezetükben egy-egy fát kivágnak. Ahhoz, hogy értésre/megértésre találjon egy-egy szükségessé váló ilyen favágás az eddiginél sokkal jobb kommunikációra van szükség. Köszönöm előre is.

No kérem tisztelettel – nagyon egyetértve Sipos Annával – az MN "felfedezte" faügyről egyelőre ennyit. További szép estét mindenkinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2416172738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása