A mi Erzsébetvárosunk

A forgalomcsillapításról III. [37.]

2020. augusztus 18. - amier

Előre elnézést kérünk mindenkitől, de megint csak a Klauzáliáról fogjuk megosztani az Erzsébetváros az otthonunk fb-oldal véleményét a forgalomcsillapított 8. napról. Lehet majd vitatni a megállapításait, lehet majd vele egyetérteni – de mindez akkor is a miénk. Akár akarjuk, akár nem. (Megj.: Az Index azt írja, hogy a polgármester szerint a lakók úgy örülnek az új forgalmi rendnek, hogy csak na! Gondolom, ő is őrül… Tessék elolvasni a cikket, hosszú, de ők legalább megnézték közelről a csillapítást.)

forgalom5.jpg

Kamuzöldesítés. Illúzió. (Fotó: Erzsébetváros az otthonunk)

8. napi tapasztalat:

  1. Vissza kéne állítani a korábbi forgalmi rendet, mivel az a hátrányai ellenére is kedvezőbb volt a lakóknak, mint a mostani, és ha mindenképpen forgalom csillapítani kívánják a területet, akkor arról széleskörű egyeztetéseket illene kezdeni a lakókkal és egyéb érintettekkel, és csak utána belekezdeni ismét.
  2. De addig is a Wesselényi utcának a Kazinczy utcától a Dohány utcáig terjedő szakaszán élők, illetve a Dohány utcának a Wesselényi utcától a Síp utcáig tartó szakaszán élők érdekében arra kérem az igen mélyen tisztelt Képviselő-testületet, és az érintett illetékeseket, hogy a Kazinczy utcának a Wesselényi utca és Dohány utca közötti szakaszán ma érvényes forgalmi rend megfordítása érdekében tegyék meg a szükséges intézkedéseket!
  3. Továbbá tehermentesítsék a Holló utcát, a Kis Diófa utcát, és a Klauzál utcának a Wesselényi utca és Dohány utca közötti szakaszát!
  4. Továbbá biztosítsák az elvett parkolóhelyek kiváltását azoktól legfeljebb 100 méteres távolságon belül!
  5. Továbbá kérem, tájékoztassák a lakosságot, mi indokolja a Kazinczy utca célforgalmasítását? Ha valóban klasszikus gyalogosbarát és/vagy forgalomcsillapított “belváros”-t kívánnak kialakítani, akkor miért nem a Károly körúttal, vagy a hozzá legközelebb eső utcával kezdik?
  6. Ha a kerület vezetői mindenért ki tudnak állni, Index, Pride, szabadságszerető fehérorosz tüntetők, stb., akkor illene az itt élőkért is. Erzsébetváros. Nincs másik.

Még egyszer elnézést, és további csillapított, szép estét kívánunk mindenkinek.

P.s.: Szigorúan magánvéleményként jegyezném meg, hogy minden további nélkül el tudnék képzelni egy autómentes Kazinczy utcát, sétálóutcaként. (Emlékeim szerint valaha volt is egy ilyen terv). De akkor annak megfelelően ellene kialakítani a környező utcák forgalmi rendjét, és nem mindenféle hurkokon át kergetni a jónépet le meg fel.

***

Egy hete új forgalmi rend van Budapesten, a Belső-Erzsébetvárosban. Az önkormányzat vezetése és a BKK az úgynevezett hurkos módszerrel úgy egyirányúsította a városrész- ben a forgalmat, hogy az autósoknak elmenjen a kedvük az áthajtástól. A polgármester szerint a lakók örülnek, az ellenzék szerint káosz lett. Megnéztük. (via Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6016168952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása