A mi Erzsébetvárosunk

Ezek tényleg nem szeretnek minket [15.]

2020. június 11. - amier

"Ezek vagy nem szeretnek minket, vagy csak nem tudják kimutatni" * 

Tegnap este a budapestiek egy meglepetést kaptak a kormánypárti képviselőktől, az idei költségvetéshez tervezett kormánypárti bizottsági módosító már idén elvenne majdnem 12 milliárdot a várostól – írja Facebook oldalán Karácsony Gergely. (Megj.: ez az összeg nagyságrendileg a Lánchíd felújítására félretett pénznek felel meg…)

alfonzo2.jpg

Várható volt, hogy a kormány így fog viselkedni egy ellenzéki fővárossal. Látszik, nagyon nem akarja, hogy a főváros felújítsa a Lánchidat, még a saját pénzéből sem, inkább erő- vel elveszi tőle azt a pénzt. (Mint ahogy az iskolában, a kigyúrt, megtermett bully erővel elveszi a nyeszlett, kis szemüveges uzsonnáját). Egy biztos: a budapestiek vágyaitól és akaratától tökéletesen függetlenül tűzijáték viszont lesz, sokmillió forintból.

Marosán Bence Péter

P.s.: Karácsonynak már akkor fel kellett volna újítani a Lánchidat, amikor Tarlós volt a polgármester! (via FB)

*A kormánynak Budapesthez és a budapestiekhez való viszonyához a – ha jól emlékszem – talán Alfonzónak tulajdonított anekdota illik, aki, miután a munkaszolgálatban puskatussal ütötte a kápó, állítólag annyit mondott: „ezek vagy nem szeretnek minket, vagy csak nem tudják kimutatni" – írta még a tegnapi fb-posztjában Karácsony Gergely.

***

Karácsony Gergely előzőleg azt ígérte, hogy Budapest akkor is felújítja a Lánchidat, ha beleroskad. Az átkelőt nemzeti kincsnek tekintik – magyarázta a főpolgármester, aki továbbra is érthetetlennek tartja a kormányoldal ezzel kapcsolatos kommunikációját, amikor a mostani városvezetésen kérik számon a híd állapotát. (Klubrádió)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8015804652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása