A mi Erzsébetvárosunk

Betartani és betartatni [9.]

2020. május 24. - amier

Csak egészen röviden: Erzsébetvárosban este tízkor bezárják a teraszokat, tiltakoznak a vendéglátósok – írta minap a 24.hu. Nos. A teraszok nyitvatartását – elméletileg – nyolc éve (!) az erzsébetvárosi önkormányzat 2012. évi rendelete szabályozza.

spar3.jpg

Eszerint:

  • A teraszt úgy kell kialakítani, hogy legalább 2 méter járdaszakasz szabadon maradjon a gyalogosok számára.
  • A terasznak legalább 1 méter szélesnek kell lennie.
  • Zene nem szólhat kint a teraszon.
  • Este 22:00-kor be kell zárni. Ebben az időben már se asztalok, se székek nem lehetnek kint az utcán.

Tehát van egy 8 éves rendelet, melynek betartását eddig senki sem ellenőrizte. Most ellenőrizni fogják, nem értem, mi a gond ezzel? Hacsak az nem, hogy miért csak most, és hogy eddig miért nem tartatta be senki sem a benne foglaltakat. Mert ugye minden szabály, rendelet, stb., annyit ér, amennyit betartanak, illetve betartatnak belőle.

P.s.: Hogy tegnap volt-e valahol a 24.hu által említett (Lásd.: lapunk úgy tudja…) „engedetlenségi nyitvatartás”, nem tudom. De ha valaki azt tapasztalja, hogy nem tartják be a fenti szabályokat, az bátran jelezze a +36-1-461-9040 telefonszámon, amely 0-24 óráig elérhető, vagy a diszpecser@evkf.hu mail címen.

***

Május 18. óta a terasz engedéllyel rendelkező helyek teraszai és kerthelységei kinyithat- nak. Ezzel kapcsolatos tapasztalatait az ÉE-csoport oldalán Garai Dóra osztotta meg:

  • Az első éjszaka bejárásakor látható volt, hogy a vendégek nem tartják be, és az üzletvezetők nem tartatják be a 1,5 méteres védőtávolságot.
  • Sok terasz nem vette figyelembe a kötelező 10 órai zárást.
  • Bár zeneszolgáltatás nem engedélyezett, sok helyen az üzlethelységen belül szólt a zene nyitott nyílászárók mellett.
  • A vendégek az alapvető megelőzés és védekezés irányelveit jellemzően kevéssé vették figyelembe.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5215715036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztörperc 2020.05.24. 18:42:55

"Bár zeneszolgáltatás nem engedélyezett, sok helyen az üzlethelységen belül szólt a zene nyitott nyílászárók mellett" — igen. Pont ez volt a jogalkotó szándéka.

(üzlethelyiségen)
süti beállítások módosítása