A mi Erzsébetvárosunk

Tessék továbbsétálni [5.]

2020. május 12. - amier

Nincs itt semmi kérdeznivaló. A megbetegedések száma Budapesten és Pest megyében csökken, mindenütt máshol nő. Tehát a korlátozó intézkedéseket Budapesten és Pest megyében fenntartjuk, mindenhol máshol enyhítjük. Világos, ugye?

op_torzs1.jpg

Kimondottan a járványos betegek kezelésére mobil karanténkórházat építettünk Kiskunhalason, tehát mostantól minden szállítható beteget Budapestre szállítunk — akár Kiskunhalasról is. Majd a kórházparancsnokok eldöntik, ki szállítható. Világos, ugye?

Nem adják ki a Karácsony Gergely által mindenféle fórumokon és beadványokban kért járványügyi adatokat, mert "ez a megkeresés még az operatív törzs részére nem érkezett meg”. (Vajon melyik részére?) Mármint ahhoz az "operatív" törzshöz, amelynek fő tevékenysége, hogy a járványról a legapróbb információkat is a lehető leggyorsabban összegyűjtse és kisajátítsa. Gulyás Gergely nem továbbította nekik, tehát nem kapták meg. Ennyi. Világos, ugye?

Tényleg, tudja valaki, mi lett a kiskunhalasi karanténkórházzal? Március 16-án azt ígérték, hogy egy hónap alatt épül meg. Nos, ez majdnem két hónapja volt. Ja, hogy nincs itt semmi kérdeznivaló... Világos, ugye?

Kovács Zoltán CEU-n végzett államtitkár szerint kimondottan "orvosszakmai kérdés" annak eldöntése, hogy mikor nyissák meg a "mérnöki és kivitelezési bravúrral", kimon- dottan a koronavírus-fertőzöttek, azok közül is a súlyosabb betegek ellátására épített mobil kórházat. Arra nem tért ki, hogy ki az az orvos, aki erre a szakmai döntésre jogosult — illetve hogy van-e ilyen egyáltalán. Ehelyett hordják a betegeket (kimondottan a súlyos állapotú, de még szállítható betegeket) Kiskunhalasról Budapestre.

Világos, ugye?

Fügedi Ubul

P.s.: Csak az új koronavírusos betegeket kell Budapestre szállítani. Szóval... én próbálom követni ezeket a cikkcakkokat, de nem könnyű.

***

Egy újabb érdekes adat: Több ezer vizsgálati minta tűnt el a héten a népegészségügyi központ adatai közül. Mit titkolnak? Az év 11. és 12. hetében az egészségügyi intézmé- nyek ezerszámra kezdtek influenza vizsgálati mintákat küldözgetni a népegészségügyi központba — de kiderült, hogy más okozta betegeik tüneteit. Nem tudjuk, hogy mi, csak azt: a nyomokat utólag, a héten eltüntették. Kis életkép a magyar egészségügyből.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr415685448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása