A mi Erzsébetvárosunk

Nem múlik el... [2.]

2020. május 03. - amier

Nem múlik el a járvánnyal a különadó a boltokban. A kiskereskedelmi különadóról szóló törvényjavaslat meghosszabbítja a különadóról két hete kihirdetett kormányrendelet alkalmazását. (napi.hu)

Hazudunk éjjel, hazudunk nappal, hazudunk minden nap — avagy az ezer közepes trükk kormánya. A bevételre kivetett adó lényege, hogy minél kisebb haszonkulccsal dolgozik valaki, annál nagyobb részt vonnak el a nyereségéből. Ez az adó ráadásul progresszív.

tesco.jpg

A "hazai (kis)vállalkozások védelme" azt jelenti, hogy a multikat kényszerítik arra, hogy drágábban áruljanak. Durva áremelések várhatóak: a fogyasztási jellegű adók lényege, hogy a kereskedőkre vetik ki, de mi, a vásárlók fizetjük meg. A jövedelemadó, az bezzeg nem progresszív.

Akkor sem kerülhetjük el az adót, ha külföldi webshopokból rendelünk.

Fügedi Ubul

P.s.: És mindezt jogszerűen. Lásd.: Jogszerű a kiskereskedelmi különadó is. (ado.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3815657488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása