A mi Erzsébetvárosunk

991. Kerületi ’adathiány’

2020. április 03. - amier

Olvasom a 24.hu írását a budapesti fertőzöttségi adatokról. Pontosabban csak olvasnám az adatokat, mert a fővárosi kerületek vezetői közül jópáran nem tudják, hány beteg van a kerületükben. És ezek között van Erzsébetváros is – pedig ez érdekelt volna igazán – ám semmi nem tudható, a kerület önkormányzata semmilyen adatot nem közölt a portál táblázata szerint. (Megj.: A táblázatban a „nem közölt adatot” azt jelenti, hogy valamivel megmagyarázták, miért nem mondanak semmit.)

virusteszt1.jpg

Miközben a szomszédos Józsefvárosban tudják, és minden nap közzéteszik ezeket az adatokat. Ott például – a Polgármesteri Hivatal mai tájékoztatása szerint – jelenleg 77 fő van hatósági házi karanténban, akik közül 10 személy ténylegesen fertőzött, 29-en pedig koronavírussal fertőzött személlyel kerültek korábban kapcsolatba.  És lejárt a karanténja eddig összesen 44 főnek.

Nálunk?

Egészen elképesztő, hogy a szomszédos kerületben mindezt naprakészen tudják, mi meg nem…

Ez azért problémás, mert az önkormányzatok dolga a karanténban lévők ellátása, ha azt kérik, márpedig ha nem tud az önkormányzat semmit, vagy pontatlanok az adatai, akkor segíteni is nehezebb. (24.hu)

Payns

P.s.: Rendkívüli támogatást vezettek be Józsefvárosban. Az önkormányzat 30 és 50 ezer forint közötti támogatást ad minden olyan rászorulónak, akik a koronavírus-járvány miatt kerültek nehéz helyzetbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6215588150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása