A mi Erzsébetvárosunk

985. Munkacsoport, először

2020. január 16. - amier

Úgy néz ki, hogy már meg is volt a Munkacsoport első rendes ülése – emlékeztetőül: az ő feladatuk egy kritériumrendszer kidolgozása az éjféli záróra bevezetéséhez – legalább is ez derült ki Szikszai Sándor minapi fb-bejegyzéséből. Szikszai sok mindenről ír, pl. a nem létező összeférhetetlenségi kritériumról (Lásd.: kisorsolt lakó), a záróra-javaslatról, az esetleges jogi akadályokról a rendelettervezet esetében, a vendéglátós vállalásokról, a rendészeti problémákról – és még sorolhatnánk tovább, de nem fogjuk.

bulinegyed4_1.jpg

Mert bár a bejegyzés nem rövid, mindenképp érdemes elolvasni teljes egészében a fenti linken, csak hogy legalább fogalmunk legyen arról, hogy mi történt, hogyan történt. Pár rövid részt azonban – elsősorban a rendészeti szervekkel kapcsolatosakat – azért mi most csakcsak kiemelnénk a bejegyzésből:

A rendőrség és a rendészeti igazgatóság megjelent képviselői számomra nagyon pozitív tartalommal nyilvánultak meg. Nagyon hasonlóan látják a helyzetet, a véleményükben sok minden visszaköszönt az én meglátásaimból a jelenlegi belső-erzsébetvárosi helyzettel kapcsolatban. Konstruktívan, nyitottan, és őszintén nyilatkoztak a témában, válaszoltak a kérdésre.

...

Mint saját vélemény, bennem az a meglátás erősödött meg, a hatóság képviselőinek meghallgatása után, amit itt, a csoportban is mindig vallok. Ezt a helyzetet, a kerület politikai vezetésének kell rendeletileg úgy szabályoznia, az a jelenlegi anarchikus viszonyokról, egy jelentős vendéglátóhely létszám csökkenéssel, ezáltal tisztulással zajló, minél rövidebb folyamat végén, egy átlátható, az önkormányzat hivatalai által kézben tartott közeggé váljon.

A jelen helyzet rendeleti úton oldható meg hatékonyan, rendészeti úton nem.

Nos, ennyit mára, ez történt mostanában a mi kis falunkban.
További szép estét mindenkinek.

***

2020. január 17., péntek 12:00 óráig lehet még a lakossági javaslatokat eljuttatni a Munkacsoport e-mail címére: munkacsoport@erzsebetvaros.hu, vagy levélben a 1073 Budapest, Erzsébet körút 6. postacímre. A Munkacsoportról tájékoztatást a www.erzsebetvaros.hu/munkacsoport oldalon, illetve a +36 30 785 0784-es telefonszámon kaphat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9415412938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása