A mi Erzsébetvárosunk

976. Hajrá Balogh néni!

2019. december 18. - amier

– Doktor úr, mondjon valami biztatót!
– Hajrá, Balogh néni! 

Olvasom, hogy tegnap délután újabb „sorsolással kiválasztották” a civil szervezetek közül is a szerencsés nyertest; az Élhető Erzsébetváros Egyesület lett az. Így tehát – a lehető legszélesebb körű társadalmi egyeztetés érdekében – létrejött az a Munkacsoport, melynek feladata az ú.n. „bulinegyed” problémáinak megoldása. Pontosabban, nekik kell február végéig egy olyan életképes javaslattal előállni, hogy azt követően megszűnjenek, vagy legalábbis enyhüljenek Belső-Erzsébetváros legégetőbb lakossági problémái.

nieder_megbesze2019.jpg

november 25-i testületi ülés döntése értelmében a munkacsoport feladata egy kritériumrendszer kidolgozása, majd javaslattétel az átfogó, új szabályozásra. A kritériumrendszert 2020. február 28-ig kell kialakítani, hogy a képviselőtestület már a márciusi ülésén tudjon erről dönteni. 

A munkacsoport hét tagja – akik döntéseket is hozhatnak majd – a következők: a három érintett választókerület önkormányzati képviselője (valamennyien alpolgármesterek) – Borbélyné Bárdi Zsuzsa, dr. Kispál Tibor és Ujvári-Kövér Mónika. A belső-erzsébetvárosi lakók és civilek képviseletében összesen két fő, a lakók delegáltja Szabados Tamás, a civil szervezetek küldötte pedig Szikszai Sándor (Élhető Erzsébetváros Egyesület) lett.

A belső-erzsébetvárosi vendéglátósok részéről

  • a 24 óra után is nyitva tartó helyek delegáltja Zsendovits Ábel;
  • a 24 óra előtt bezáró helyeké pedig Györkefalvi Péter.

Azaz, a Szimpla és a Fogasház. (Tanácskozási joggal részt vesz majd a munkacsoport munkájában Erzsébetváros jegyzője, a rendvédelmi szervek képviselője is.) Itt tartunk ma. És bár vannak kételyeim (főleg a lakósorsolás meg a Bárdi Zsuzsa és a Momentum-frakció közleményében írtak miatt), de azért: hajrá Balogh néni!

Payns

***

Erzsébetváros fideszes vezetése két marékkal szórta a pénzt az ügyvédi irodáknak, százmilliókat égethettek el. A 27, vagyonokért szerződtetett irodákból csak egy végzett érdemi munkát az átvilágítás alapján – írta pár napja önkormányzat honlapjára feltöltött dokumentumok nyomán az Index.hu. Tessék mondani, mi kellett volna még ahhoz, hogy az új képviselőtestület ne szavazza meg Vattamány Zsolt dupla végkielégítését és bőkezű szabadságmegváltását? Csak kérdem…

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1815357644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása