A mi Erzsébetvárosunk

958. Nem akarják, nem lesz

2019. október 24. - amier

Orbán: Ha a budapestiek nem akarják, nem lesz Liget-projekt.
Tordai az azonnali percek órájában kérdezte Orbánt..

Nem fognak olyan beruházást befejezni, amit a budapestiek nem akarnak. „Ha nem akarják, nem lesz se Liget-projekt, se kézilabda-Eb-döntő a vele járó csarnoképítéssel, se 2023-as atlétikai világbajnokság." A Nemzeti Színház példáján láttuk, hogy ez mit jelent. Tehát ha a budapestiek nem akarják a ligetrombolás folytatását, akkor levonulnak és otthagyják a gödröket.

varosliget_godor2018a.jpg

Ugyanebben a válaszában kérte, "ne keverjék össze az ő szavait Gulyás Gergely szavaival". Ha valaki nem tudná: Gulyás Gergely a miniszterelnökséget (Magyarbasi saját csúcsmi- nisztériumát) vezető miniszter.

Amit ő mond, az Magyarbasi saját hivatalának álláspontja. Ebből elég egyszerű dolgok következnek: vagy-vagy.

Fügedi Ubul

***

2016 tavaszán zárták le a Városligetre kiírt tájépítészeti tervpályázatokat. Az építészeti tervpályázatok után került erre sor. Egy parkban. Logikus. Hét pályamű érkezett be. A hétből négy pályázó: a Garten Studio, az S73, a Lépték-terv és a Tájépítészeti Kar egye- temi csapata egy 7. tervlapot is mellékelt a pályázatához, bár erre semmi sem kötelezte őket. Ez a tervlap az új múzeumi épületek nélküli, vagy erősen múzeum-csökkentett "ideális Városliget"-ről szólt. Arról, amiről sosem volt elég bátor a Városliget Zrt. egyeztetni a társadalommal. Ezek a tervek már elérhetetlenek a neten, a Liget-Budapest felületein. Emlékeztetőül, hogy van/volt alternatíva. Egy történeti jelentőségű közparkot lehetséges új beépítés nélkül is megújítani. Avagy szőlőből is lehet bort készíteni – szól az ősi mondás. (Bardóczi Sándor tájépítész)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5915260288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása