A mi Erzsébetvárosunk

950. Itt valaki kamuzik

2019. szeptember 29. - amier

Az elmúlt napok (na jó, hetek) slágere volt, ki hogyan lép, illetve nem lép vissza a három ellenzéki polgármester-jelölt közül. Ennek csúcspontján az összefogott pártok jelöltje felajánlotta, hogy ő a nemes cél érdekében akár vissza is lépne – persze csak akkor, ha nem ő az esélyes jelölt. Hogy ki az, azt pedig „erzsébetvárosi lakók” kérésére ő közvéle- ménykutatással kívánta eldöntetni. Amit némi gyanakvással fogadott a másik két jelölt.

nieder_kozvkutat1.jpg

Miután Niedermüller Péter egyedül maradt ötletével, és szomorúan megállapította, hogy csak ő fogadta el feltétel nélkül saját feltételeit, másnap megjelent egy „érdekes” kutatási eredmény a Népszaván. (Most az erre hivatkozó, Oláh Lajos terjesztette csodaszép grafi- kont, és a megváltozott/megváltoztatott adatokat hagyjuk…)

Tehát, ha egészen jól értem, itt arról van szó, hogy:

  1. Niedermüller megrendelt egy közvéleménykutatást kedvenc cégétől.
  2. A kedvencek aprólékos gonddal elérték, hogy a munka módszeréről (minta kiválasztása, elérés módja, tartalékszemélyek kijelölése, feltett kérdések, értékelés stb. stb.) semmi se jelenhessen meg. Még a honlapjukra se tették ki, hogy "nahát, már megint kaptunk egy munkát, és milyen pöpecül megcsináltuk".
  3. A kedvencek szállították a megrendelőnek kedvező eredményt, amit ő alaposan át is tanulmányozott.
  4. Tanulmányai végeztével N. bejelentette, hogy ha "a közvéleménykutatás" alapján nem ő a legtámogatottabb ellenzéki jelölt, akkor visszalép.
  5. Ezek UTÁN publikálták "a közvéleménykutatás" eredményeit (tehát szigorúan csak az "eredményt", és semmit a módszerről), amiből persze az derült ki, hogy N. a legtámogatottabb ellenzéki jelölt, tehát nem neki kell visszalépnie.

Szóval tényleg így történt, vagy csak iszonyúan félreértek valamit? Vagy valaki itt nagyon, de nagyon kamuzik. Folyamatosan.

Fügedi Ubul

P.s: Gondolom, mások is végeznek, vagy végeztek már ebben a témában kutatást. Ha esetleg abban, vagy azokban nem Niedermüller a totál esélyes, a legelfogadottabb stb. ellenzéki jelölt, hanem más, és ezt az adatsort — csak úgy poénból — N. orra alá dugná valaki: vajh' akkor visszalépne-e?

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4715182078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása