A mi Erzsébetvárosunk

931. Isztok ti rendesen?!

2019. augusztus 06. - amier

"Az önkormányzati választás nem EP-választás. Aki ezt nem érti (vagy nem akarja érteni), az kudarcra van ítélve.” (via Facebook) 

Igen sűrű napok vannak mögöttünk. Pénteken Niedermüller Péter polgármesterjelölt fb oldalán bejelentette, hogy a DK, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP is össze- fogott a kerületben, őt támogatják öt pártként, de egy lélekként, és közös jelöltet állítanak minden egyéni választókerületben. Szombaton azt is meg lehetett már tudni – szintén tőle – hogy az összefogott pártok melyik körzetben kit indítanak.

brian2.jpg

Ezt megelőzően Hunvald György bejelentette – miután az egymással összefogott pártok egy része megakadályozta, hogy bármilyen módon megmérettethesse magát az októberi választáson – hogy kilép az MSZP-ből, és civilként folytatja a politizálást. Ezt követően belevágta az ablakba az asztalt, és tegnap reggel az fb-oldalán meg a blogján bejelentette, hogy független polgármesterjelöltként elindul az őszi önkormányzati választáson.

Ezt meg azoknak, akiknek: Az összefogás valamennyi résztvevője leszögezte még a megállapodás előtt, hogy a helyben legesélyesebb jelöltet kívánják indítani. A helyben legesélyesebb jelölt egyértelműen H. volt, amit jelzett, hogy a kerület több mint ötezer lakosa jelentkezett aláírásával igazoltan támogatójának. Tehát az összefogók VII. kerületi közös jelöltje automatikusan H. kellett (volna) legyen. A „kerület odadobója”, „árulója”, stb. tehát nem H., hanem azok, akik kicsinyes kamarillapolitikával átnyúltak a helyi szervezetek és az itt lakók feje fölött.

És itt még nincs vége: tegnap este Molnár Zsolt az ATV vendégeként az Egyenes beszédben elmondta, hogy az MSZP esetleg támogatná Hunvaldot, és remélhetőleg nem a jelenlegi végleges állapot a végleges állapot. Azaz Hunvaldnak mégiscsak ajánlanának a már leosz- tott körzetekből egyet, ha visszalép; így függetlenként lehetőséget kaphatna az indulásra. (Hogy is mondjam finoman? Érdekes fejlemény. Csupa feltételes móddal meg „ha”-val…)

Az meg már tényleg csak hab az egyre ramatyabbul kinéző tortán, hogy a Népszava egyik korábbi cikke szerint a volt LMP-s Moldován László is elindul(hat) a polgármesterségért, személyében tehát a kerületben alighanem lesz még egy ellenzéki polgármesterjelölt.

Itt tartunk tehát ma – alig pár nappal a pénteki nagy bejelentés után. További szép napot mindenkinek.

– Figyelj! Ha csatlakozni akarsz a mozgalomhoz, tényleg utálnod kell a rómaiakat.
– Utálom!
– Igen, és mennyire?
– Nagyon!
– Fel vagy véve. Figyelj! Egy valamit utálunk jobban a rómaiaknál, azt a büdös Júdeai Népfrontot!

***

A hírek szerint az ötpárti megállapodásban részt vevő pártok közös kompenzációs listáját is Niedermüller Péter vezeti. Így aztán ha valami gebasz folytán mégsem nyerne, akkor is biztos helye van Erzsébetváros képviselő-testületében. Vajon most – ha netán úgy adódik – felveszi a listán szerzett mandátumát? Csak kérdem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5914997484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása