A mi Erzsébetvárosunk

927. Költői kérdés

2019. július 27. - amier

Közeledik az ősz – Áder János már be is jelentette az önkormányzati választás időpontját –, Hunvald György pedig tegnap kilépett az MSZP-ből. Döntését azzal indokolta, hogy bár ő szeretett volna elindulni az októberi választáson – és ehhez összeszedett több mint 5 ezer támogató aláírást a kerületi polgároktól – indulását a kerületi ellenzéki együttműködésben résztvevő pártok némelyike kizárta. Mindez a péntek reggeli blogbejegyzéséből derült ki.

dzsu_cse6.jpg

"A mai naptól már a saját utamat fogom járni, és ezt az utat tiszteletben kell tartani mindenkinek"

– fogalmazott a korábbi polgármester, hozzátéve, hogy civilként folytatja a politizálást. Egy délelőtti interjúban azt is bejelentette, biztos, hogy nem lép be másik pártba, mert szerinte a pártpolitizálás túl sok megalkuvásra készteti az embert. (A pártok polgármester-jelöltje végül Niedermüller Péter DK-s politikus, eddigi EP-képviselő lett.)

Karácsony Gergely még február elején mondta, hogy ha fene fenét eszik, akkor is lebontják a pártok és a szavazók között kialakult falat, azaz, tavaszra minden kerületben meg kell találni a Fidesz helyi urának legesélyesebb kihívóját az önkormányzati választásra. Ha pedig kétség merül fel, előválasztást kell tartani az adott kerületben.

Költői kérdés: miért is nem lehetett itt a kerületben előválasztást tartani? Csak hogy kide- rüljön a kijelölt polgármester-jelölt (és persze a többiek) vélt vagy valós támogatottsága.

Áder október 13-ra írta ki az önkormányzati választás időpontját. És addig már alig több, mint két hónap van hátra…

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4814982974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása